Elemző bikapiacot jósol, mivel a Bitcoin határidős ügyletek szárnyalnak!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A bitcoin határidős ügyletek és a jelenlegi piaci ára közötti különbség, az úgynevezett bitcoin határidős bázis jelentősen nőtt, és olyan magasságokba emelkedett, amilyeneket a kriptovaluta 2021 második felében történt rekordot jelentő, 68 000 dollár fölé emelkedése óta nem lehetett megfigyelni.

Luuk Strijers, a Deribit kereskedelmi igazgatója elárulta, hogy “jelenleg a bázis éves szinten 18% és 25% között ingadozik, ami korábban csak a 2021-es évben volt jellemző”.

Strijers továbbá kifejtette, hogy a megnövekedett évesített bázis lehetőséget kínál a származtatott ügyletek kereskedőinek arra, hogy jelentős nyereséget biztosítsanak. Ezt a bitcoin azonnali piacon történő egyidejű megvásárlásával és a határidős kontraktusok feláras eladásával érik el. Ez a stratégia a szerződés lejáratakor garantált dollárnyi nyereséget eredményez, függetlenül a bitcoin árfolyam-ingadozásától.

Strijers kiemelte, hogy a bitcoin azonnali és határidős árai közötti figyelemre méltó különbség a piac erőteljes lendületét jelzi, amelyet az ETF-ek közelmúltbeli jóváhagyása és a közelgő bitcoin-felezési eseményt övező várakozások hajtanak előre.

“Az a tény, hogy ez a hozam ilyen hihetetlenül magas, nagyon bullish indikátor, és a rendszerbe naponta beáramló új pénz hajtja a spot bitcoin ETF jóváhagyása és a bitcoin felezés várható hatása miatt.”

jelentette ki.

Bitcoin opciók Put-Call arány

A bitcoin-opciók terén Strijers rámutatott, hogy a márciusi lejárat közeledtével a vételi opciók jelentős mértékben a vételi opciók felé hajlanak a vételi opciókkal szemben, ami a kereskedők bullish kilátásait jelzi.

“Összességében a bitcoin put-call aránya most 0,59, tehát tíz hívásra hat put jut, míg távolabbra haladva, júniusra ez 0,32-re csökken. Tehát már csak három put jut minden tíz hívásra”.

magyarázta Strijers.

Ez a vételi opciók felé való eltolódás a putokkal szemben arra utal, hogy a származékos kereskedők körében optimizmus uralkodik a bitcoin jövőbeli ármozgását illetően.

Az egy alatti put-call opciós arányt általában úgy értelmezik, hogy a vételi opciós aktivitás meghaladja a putokét, ami bullish hangulatra utal a piacon. A vételi opciókat vásárló kereskedők jellemzően optimisták a piac irányát illetően, míg a vételi opciókat vásárlók bearishnek számítanak. A The Block adatai szerint a Deribit jelenleg uralja a bitcoin opciós piacot, az összes nyitott érdeklődés mintegy 90%-ának ad otthont, a mai put-vételi arányt 0,58-on jegyezték fel.

A Bitcoin nemrég visszalépett a 73 000 dollárt meghaladó új történelmi csúcsról, amelyet csütörtökön a korai kereskedésben ért el.

Ez az elmúlt 24 órában bekövetkezett árkorrekció jelentős számú hosszú pozíció likvidálásához vezetett a központi tőzsdéken, ami jól példázza a piac volatilitását. A CoinGlass szerint ez a mozgás több mint 278 millió dollárnyi bitcoin-pozíció likvidálást eredményezett, amelynek nagy része (225 millió dollár) hosszú pozíciókból állt.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára