A Ripple vezérigazgatója 2025-re 5 billió dolláros kriptocunamit jósol

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A CNBC-nek adott nemrég interjújában Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója merész jóslatot tett a kriptovaluták jövőjével kapcsolatban, azt sugallva, hogy a digitális valuták teljes piaci kapitalizációja 2025-re lenyűgöző 5 billió dollárra emelkedhet. Garlinghouse erőteljes optimizmusát fejezte ki a kriptopénz-szektoron belül zajló fejleményekkel kapcsolatban.

Kiemelte a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) megjelenését, mint a kriptovaluták értékét felfelé lendítő jelentős hajtóerőt. Garlinghouse szerint az iparágban most először tapasztalható jelentős intézményi befektetések beáramlása, ami sarkalatos változást jelent a pályáján.

A szabályozói jóváhagyások átalakító hatását tovább hangsúlyozva Garlinghouse rámutatott az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) több Bitcoin ETF jóváhagyásának kritikus szerepére. Úgy véli, hogy ez a fejlemény nemcsak a kriptovalutáknak mint legitim eszközosztálynak ad további hitelességet, hanem döntő lendületet ad az intézményi befektetők általi elfogadásukhoz is.

A Bitcoin ETF-ek január eleji bevezetése figyelemre méltó sikert aratott, számos rekordot megdöntve. Nevezetesen, csak márciusban ezek az ETF-ek elképesztő, 111 milliárd dolláros kereskedési volument értek el.

Garlinghouse emellett spekulált a közelgő Bitcoin-felezési esemény lehetséges következményeiről, azt sugallva, hogy az újabb jelentős katalizátorként hathat a kriptoszektor növekedésére. Megemlítette, hogy az elemzők az eszkalálódó kereslettel együtt kínálati sokkot prognosztizálnak, ami a vezető kriptovalutát új, eddig feltáratlan értéktartományokba repítheti.

Garlinghouse a kedvező mikro-pénzügyi feltételeket is kulcsfontosságú elemként jelölte meg, amelyek a közeljövőben befolyásolhatják a kriptopiac irányát. Eközben a Ripple-hez szorosan kapcsolódó kriptopénz, az XRP a hetedik legnagyobb piaci kapitalizációval áll.

A kriptopénz médiával szemben kritikusan nyilatkozó Garlinghouse nemrég a Coindesket bírálta, amiért az arra célozgatott, hogy a Ripple az új stabilcoin bevezetését követően elhagyhatja az XRP-t. Elutasította az ilyen állításokat, hangsúlyozva, hogy a Ripple továbbra is elkötelezett az XRP mellett a digitális valuta kínálatának bővítése ellenére.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára