Top kripto
  Top kripto

   A legjobb Blockchain játékfejlesztő cégek 2024

   A legjobb blokkláncjáték-fejlesztő cégek ötvözik a játékot a blokklánc technológiával. A játékokkal már nem csak szórakozni lehet, hanem a játékosok pénzkereseti lehetőséget is kaphatnak. 

   Ezzel a cikkel a 2024 legjobb blokkláncjáték-fejlesztő cégeit tekintjük át. Megbeszéljük, hogy ezek a cégek hogyan használják a blokklánc technológiát a játékipar megújítására.

   Tartalomjegyzék

   Mi az a blokklánc játékfejlesztés?

   A blockchain játékfejlesztés a videojátékok blockchain technológiával történő létrehozását jelenti. Ez az új típusú játék lehetővé teszi, hogy a játékon belül biztonságosan vásárolj és adj el tárgyakat. A játékosok valóban birtokolhatják játéktárgyaikat, és központi rendszer irányítása nélkül játszhatnak.

   A blokklánc használata a játékokban azt jelenti, hogy minden tárgy egyedi és biztonságos. A játékosok olyan tárgyakat gyűjthetnek, amelyek valós értékkel bírnak, tudva, hogy ezeket a tárgyakat nem lehet lemásolni vagy elveszíteni.

   A játékfejlesztők most már szolgáltatásokat is készítenek a blokkláncjátékokhoz. Ezek a szolgáltatások azért népszerűek, mert lehetővé teszik a játékosok számára, hogy közvetlenül kereskedjenek a tárgyakkal. Nincs szükségük közvetítőre.

   A blokklánc nagy előnye a játékokban, hogy minden játékon belüli vásárlást biztonságosan rögzít. Ez azt jelenti, hogy a tranzakciók biztonságosabbak. Emellett lehetővé teszi, hogy a játékosok különböző játékokban használhassák tárgyaikat és valutájukat.

   A legjobb blokkláncjátékos cégek

   Az alábbiakban a legjobb blokkláncjáték-fejlesztő cégeket találod, a kereskedelmet ingyenessé tevő cégektől kezdve, mint az Immutable, a digitális tulajdonjoggal rendelkezőkig, mint a Mythical Games és az OpenSea. 

   Immutable 

   • Founded: in 2018
   • Az alapítók: James Ferguson, Robbie Ferguson és Alex Connolly
   • Székhely: Sydney, Ausztrália 
   • Nettó vagyon:
   • Nemzetközösségi vagyon: 3,5 milliárd dollár 
   A legjobb blockchain játékfejlesztő cégek

   Immutable az NFT játékok terén élen jár. Van egy speciális platformjuk, az Immutable X, amely lehetővé teszi, hogy az emberek extra díjak fizetése nélkül kereskedjenek játéktárgyakkal.

   A cég fejlesztette ki a digitális gyűjtögethető kártyajátékot Gods Unchained és a Guild of Guardians című szerepjátékos videojátékot.

   A nagy játékbolt, a GameStop együttműködik az Immutable-lel. Egy új online helyet készítenek, ahol NFT-ket lehet vásárolni és eladni. Ehhez az Immutable X-et használják.

   Az Immutable X az Ethereumot használni kívánó játékkészítők első számú választása. Az Immutable X segítségével a játékkészítők extra díjak fizetése nélkül hozhatnak létre NFT-játékokat. Emellett könnyen használható eszközöket is kapnak, ami segít nekik új játékok gyors elkészítésében.

   Mítikus játékok

   • Alapítva: in 2018
   • Alapítók: Cameron Thacker, Chris Downs, Jamie Jackson, Rudy Koch
   • Székhely: Los Angeles, Kalifornia 
   • Nemzetközösségi vagyon 1,25 milliárd dollár
   Mythical games blokklánc játékfejlesztő cég

   Mythical Games egy olyan cég, amely a hagyományos videojátékokat az új blokklánc technológiával ötvözi. 2021 júniusában 75 millió dollárt kaptak a befektetőktől. Ez a pénz főleg a WestCap nevű csoporttól érkezett. Ez azt mutatja, hogy a pénzzel rendelkező emberek bíznak a Mythical Games ötletében, hogy a játékokat és a blokkláncot, például az NFT-ket keverjék.

   2021-re a Mythical Games összesen 120 millió dollárt gyűjtött össze. A Mythical Games csapatában nagy nevek vannak. Olyan híres játékokon dolgoztak, mint a Call of Duty és a World of Warcraft, és fontosnak tartják, hogy először a nagyszerű játékok készítésére koncentráljanak.

   A cég olyan csúcsminőségű játékokat szeretne készíteni, amelyekben a játékosok a blokkláncnak köszönhetően játékelemeket adhatnának el és kereskedhetnének velük. 

   OpenSea

   • Founded: in 2017
   • Az alapítók: Devin Finzer és Alex Atallah
   • Székhely: New York 
   • Nettó vagyon: 13,3 milliárd dollár
   Opensea blokklánc játékfejlesztő

   OpenSea egy olyan cég, amely olyan játékokat készít, amelyekkel játék közben lehet keresni. Van egy weboldala, ahol az emberek könnyen megtalálhatják, megvásárolhatják és eladhatják a játékon belüli különleges NFT-ket. 

   Mert az OpenSea jól megy, az emberek sok pénzt fektetnek a blokklánc technológiát használó játékokba. Ez a pénz segít új és izgalmas, ezt a technológiát használó játékokat készíteni, ami lehetővé teszi az iparág növekedését.

   Decentraland

   • Az alapítás: 2015-ben történt
   • Az alapítók: Ari Meilich és Esteban Ordano
   • Székhely: Carlsbad 
   • Nettó vagyon: 1,02 milliárd dollár
   Decentraland nft játékfejlesztő cégek

   Decentraland az egyik vezető kripto-játékstúdió, amely nagy hatást gyakorolt a blokkláncjátékokra. Olyan virtuális világot hoztak létre, ahol a felhasználók birtokolhatják és pénzt kereshetnek a tartalmakkal és élményekkel.

   A cég érdekessége, hogy virtuális földet értékesítettek egy kezdeti érmefelajánláson (ICO) keresztül, és 2017-ben 24 millió dollárt gyűjtöttek. 

   Dapper Labs

   • Founded: in 2018
   • Az alapítók: Roham Gharegozlou
   • Székhely: Carlsbad 
   • Nettó vagyon: 7,6 milliárd dollár
   Dapper labs blokklánc játékfejlesztési szolgáltatások

   Dapper Labs blokkláncjáték-fejlesztő cég hozta létre a CryptoKitties vagy az NBA Top Shot. Ők úttörő szerepet játszottak a játékokban a nem-győzhető tokenek bevezetésében, ami a blokklánc technológia szélesebb körű elterjedéséhez vezetett a játékokban. 

   A Dapper Labs fejlesztette ki a Flow blokkláncot is. Ez egy gyors és fejlesztőbarát blokklánc a játékok, alkalmazások és digitális eszközök támogatására.

   A homokozó

   • alapították: 2011-ben
   • Az alapítók: Adrien Duermaël Arthur Madrid Sébastien Borget
   • Főhadiszállás: Hongkong
   • Nettó vagyon: 4 milliárd dollár
   Sandbox blockchain játékfejlesztő cég

   A Sandbox egy blokklánc technológián alapuló szórakoztató platform. Ez egy olyan hely, ahol saját, nem megmagyarázható tokeneket készíthetsz és kereskedhetsz velük.

   A The Sandbox nagynevű márkákkal és hírességekkel dolgozik együtt. Izgalmas eseményeket hoznak létre online világukban, a szórakozás és a blokklánc technológia keverékében.

   Hogyan választottuk ki a legjobb játékcégeket

   Az NFT legjobb játékcégeinek kiválasztásához megnéztük, hogy mi teszi őket sikeressé és megbízhatóvá. 

   Ezekre összpontosítunk:

   • A játékcégeknek a blokklánc újszerű használatában és az okos szerződések létrehozásában is jártasnak kell lenniük. A különböző blokkláncplatformok ismeretében is jártasnak kell lenniük. A cél az, hogy a blokklánc segítségével fejlesszék a játékokat, hogy biztonságosabbá, tisztességesebbé és szórakoztatóbbá tegyék azokat a játékosok számára.
   • A cégek által készített játékok típusait és minőségét ellenőrizzük. A jó játékok azt mutatják, hogy a fejlesztő tapasztalt, kreatív és képzett. Megnézzük, hogy mennyire összetettek a játékok, hogyan használják a blokkláncot, és hogy tetszenek-e az embereknek.
   • Szakértőink olyan fejlesztőket keresnek, akiknek van tapasztalatuk a blokkláncjátékokban. Ezután ellenőrizzük az ügyfélértékeléseiket, és megbizonyosodunk arról, hogy korábban már készítettek jó játékokat.
   • Győződünk róla, hogy a cégek képesek-e jól és időben elkészíteni és befejezni a termékeiket. Azt is ellenőrizzük, hogy ne költsenek túl sok pénzt. Megnézzük, hogyan kezelik a projektjeiket, hogyan oldják meg a problémákat, és hogyan beszélgetnek az ügyfeleikkel.

   Végső gondolatok az NFT játékcégekről

   A legjobb blockchain játékfejlesztő cégek, mint az Immutable, a Mythical Games és az OpenSea vezetik az iparágat. 

   Az Immutable lehetővé teszi a NFT-kkel való kereskedést mindenféle díj nélkül. A Mythical Games kombinálja a hagyományos játékokat a blokklánccal, hogy új játékgazdaságokat hozzon létre. Az OpenSea egy forgalmas hely, ahol egyszerűen lehet NFT-ket vásárolni, eladni vagy kereskedni.

   Az olyan cégek, mint a Dapper Labs is fontosak. Ők tették népszerűvé az NFT-ket a CryptoKitties és az NBA Top Shot révén. 

   Mindezek a vállalatok élen járnak a blokklánc technológia játékban való alkalmazásában. Biztonságosabbá teszik a dolgokat, és lehetővé teszik, hogy a játékosok és a játékkészítők többet keressenek.

   Kérdés a játékfejlesztő cégekről

   Mi a blokkláncjáték-fejlesztés?

   A blokkláncjáték-fejlesztés a biztonságos tranzakciók, a digitális tárgyak valódi tulajdonlása és a decentralizált játékélmény érdekében blokkláncot használó videojátékokat hoz létre.

   Mennyibe kerül egy blokkláncjáték fejlesztése?

   A költségek a játék összetettségétől, funkcióitól és a felhasznált blokklánctól függnek. Több tízezertől akár több millió dollárig is terjedhet.

   Mennyi ideig tart egy blokkláncjáték fejlesztése?

   A fejlesztési idő a játék összetettségétől és terjedelmétől függően néhány hónaptól akár több mint egy évig is terjedhet.

   Hogyan keresnek pénzt a blokkláncjátékok?

   A blokkláncjátékok különböző módszerekkel szereznek bevételt. Ezek közé tartozik a digitális tárgyak értékesítése és a tranzakciókért felszámított díjak. Bevételt termelnek a játékon belüli boltok működtetésével és alkalmanként játékok vagy előfizetések értékesítésével is.

   Hogyan használ a blokklánc technológia a játékoknak?

   A blokklánc technológia megkönnyíti a játékosok számára, hogy ténylegesen birtokolják a játékokban lévő digitális eszközeiket, miközben a játékokon belüli gazdaságot is átláthatóbbá és igazságosabbá teszi. Emellett segít megelőzni a csalásokat, és lehetővé teszi a játékeszközök különböző játékokban és platformokon való felhasználását.