Vége az első negyedév extrém kriptovolatilitásának?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Az olyan cégek által kezelt befektetési alapok, mint a Brevan Howard, a Pantera Capital és a Nickel Digital sikeresen értek el figyelemre méltó nyereséget, a kriptopénzpiacokra jellemző nagy volatilitású időszakok ellenére.

A Nickel Digital Asset Management figyelmeztetést adott ki befektetőinek, amelyben azt tanácsolja nekik, hogy mérsékeljék várakozásaikat, miután a Diversified Alpha alapjuk rendkívüli teljesítményt nyújtott az első negyedévben. Ez a 80 millió dollár értékű alap 11%-os nettó hozamot realizált ebben az időszakban, annak ellenére, hogy a kriptopiacok fokozott volatilitását tapasztalta.

Az alap stratégiája a piaci árazásban rejlő ineffektivitások kihasználására összpontosít, az éves hozamra vonatkozó tipikus célokat pedig 15% és 20% között határozzák meg – nyilatkozta Anatolij Crachilov vezérigazgató.

A március hónap azonban egyedülálló forgatókönyvet mutatott, amelyet jelentős volatilitás, erőteljes kereskedési volumen és jelentős piaci szórás jellemzett, ami együttesen hozzájárult a hónap 5%-os nyereségéhez. Ezeket a részleteket egy befektetői prezentációban emelték ki, amelyhez a Bloomberg hozzáférhetett.

“Sajnos ez nem egy új normális állapot, nem fogunk minden hónapban 5%-ot elérni a jövőben” – osztja meg David Fauchier, a Diversified Alpha vezetője.

Ugyanebben a prezentációban Fauchier megjegyezte az ilyen kedvező piaci feltételek átmeneti jellegét, arra utalva, hogy ezek valószínűleg nem fognak folytatódni. A legutóbbi negyedévre reflektálva megjegyezte: “Minden, amit egy negyedévben kívánni lehet, nagyjából minden megtörtént valamikor a negyedév során”.

A Nickel Digital mellett más alapok, köztük a Brevan Howard és a Pantera Capital által kezelt alapok is jelentős sikereket értek el a kriptopiac erőteljes teljesítményének köszönhetően. Nevezetesen, a Bitcoin az első negyedévben figyelemre méltó, 67%-os emelkedést produkált, ami jelentősen felülmúlta a legtöbb más eszközkategóriát.

A lenyűgöző hozamok ellenére Michael Hall, a Nickel Digital befektetési igazgatója hangsúlyozta, hogy a befektetők körében kritikusan fontos a megfelelő várakozások kezelése. Egy interjúban rámutatott a reális és őszinte gondolkodás fontosságára, és elismerte, hogy lehetnek olyan hónapok, amikor a hozamok negatívak lehetnek.

“Nem akarjuk túllépni az elvárásokat” – nyilatkozta Hall. “Tudatni akarjuk velük, hogy lehetnek negatív hónapok is. Ez csak az őszinteség és az egyenesség.”

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára