U.S. Jobs Miss Mark mint Bitcoin Skyrockets Past $60K!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A kamatlábak és az amerikai dollár egyaránt megugrottak 2024. Ez az emelkedés annak ellenére folytatódik, hogy az előrejelzések szerint a gazdasági növekedés és az infláció lassulni fog. A pénteki jelentés mégis arra utal, hogy ez a tendencia esetleg megváltozhat.

Pénteken az amerikai kormány közzétette a Nonfarm Payrolls áprilisi jelentését. A jelentés szerint a gazdaság 175 000 új munkahelyet teremtett, ami kevesebb a várt 243 000-nél, és elmarad a márciusban felülvizsgált 315 000 munkahelytől. A munkanélküliségi ráta áprilisban kissé magasabb, 3,9% volt, szemben az előrejelzett 3,8%-os és a márciusi 3,8%-os rátával.

A bejelentést követően a bitcoin (BTC) árfolyama emelkedett, és elérte a 61 100 dollárt.

Az amerikai jegybank akár hatszor is csökkentheti a kamatokat 2024-ben

A közelmúltig a piacok akár hat kamatcsökkentést is vártak az amerikai jegybank által 2024-ben, ahogyan azt a CME FedWatch eszköz javasolta. Azóta azonban a várakozások mindössze egy vagy két kamatcsökkentésre igazodtak. Ennek ellenére Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke sajtótájékoztatón felvetette, hogy kamatemelésekre is sor kerülhet, ha folytatódik az erős munkahelyteremtés és a tartós infláció.

Ez a lehetőség szerepet játszott abban, hogy a bitcoin a március közepi csúcsról 20%-ot esett. A mai munkahelyi jelentés azonban azt jelzi, hogy a trendek megváltozhatnak, ami a bitcoin árfolyamának emelkedését eredményezi.

Az amerikai részvényindexek határidős ügyletei szintén pozitívan reagáltak, több mint 1%-kal emelkedtek. Eközben a 10 éves kincstárjegy hozama 11 bázisponttal 4,47%-ra csökkent. A dollárindex 0,8%-kal csökkent, az arany ára pedig 0,8%-kal unciánként 2329 dollárra emelkedett.

A jelentés egyéb részletei némi gazdasági gyengülést mutattak. Az áprilisi átlagos órabér csak 0,2%-kal nőtt, ami elmaradt a várt 0,3%-tól, és elmaradt a márciusi 0,3%-tól. Éves összevetésben a bérek 3,9%-kal emelkedtek, ami elmaradt az előrejelzett 4%-os növekedéstől, és elmaradt az előző havi 4,1%-os emelkedéstől.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára