Top kripto

  Thaiföld első Spot Bitcoin ETF-je jóváhagyva!

  Thaiföld jóváhagyta az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF). Ezzel egyike azon országoknak, amelyek lehetővé teszik a szabályozott Bitcoin befektetési lehetőségeket.

  A thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott a One Asset Management (ONEAM) számára, hogy Bitcoin ETF-et indítson. A Bangkok Post szerint a ONE Bitcoin ETF alap május 31-től június 6-ig lesz elérhető.

  Ez az ETF a thaiföldi SEC szabályai szerint csak tehetős és intézményi befektetők számára nyitott. Áprilisban a szabályozó hatóság megváltoztatta az irányelveket, hogy engedélyezze a professzionális befektetőknek szánt Bitcoin ETF-eket.

  A ONEAM azt tervezi, hogy az alapot 11 nagy globális Bitcoin-alapba fekteti be. Ez a stratégia elegendő likviditást és biztonságot biztosít. A vállalat szerint az ETF szabályozott keretek között kínál Bitcoin-kitettséget, csökkentve a közvetlen tulajdonláshoz kapcsolódó olyan kockázatokat, mint a lopás.

  Míg a ONEAM megkapta az engedélyt, egy másik cég, az MFC Asset Management még mindig vár a Bitcoin ETF-jének zöld utat adására. Mindkét ETF zártkörű lesz, és csak minősített befektetők számára lesz elérhető.

  Thaiföld követi az amerikai SEC példáját, amely januárban több Bitcoin ETF-et is jóváhagyott, ami fokozott érdeklődéshez vezetett. Más régiók, például Hongkong, Ausztrália és az Egyesült Királyság szintén elkezdtek spot Bitcoin ETF-eket vagy hasonló termékeket kínálni.

  Ezek az ETF-ek megkönnyítik a Bitcoin árfolyamváltozásaiba való befektetést anélkül, hogy a kriptovaluta tulajdonosa lennénk. Ez jobban megfelel a professzionális befektetőknek és az intézményeknek.

  A Bitcoin ETF jóváhagyásával a thaiföldi szabályozók eleget tesznek a helyi intézmények növekvő igényének a Bitcoinba való befektetésre. Ez a lépés a nyilvános kibocsátás bevezetését követően szélesebb körű mainstream elfogadást eredményezhet.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..