Top kripto
  Top kripto

   SEC Greenlights Ethereum ETF

   Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) csütörtökön, május 23-án nyolc kérelmet hagyott jóvá az Ethereum tőzsdén kereskedett alapokra (ETF). Ez a döntés jelentős változást jelent az Ethereummal, a második legnagyobb digitális eszközzel szembeni szabályozási hozzáállásban.

   Ez a jóváhagyás lehetővé teszi a mainstream befektetők számára, hogy kitettséget szerezzenek az Ethereumnak anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák a kriptopénzt.

   A 19B-4-es beadványok felvázolják az új ETF-ek bevezetéséhez és kereskedéséhez szükséges szabályváltozásokat és a szabályozási megfeleléseket. A SEC megjegyezte, hogy a javaslatok összhangban vannak a tőzsdetörvény 6(b)(5) szakaszával.

   „A Bizottság alapos vizsgálat után úgy találja, hogy a javaslatok összhangban vannak a Tőzsdetörvénnyel és az annak alapján a nemzeti értéktőzsdére vonatkozó szabályokkal és szabályzatokkal”.

   A SEC a következő cégek 19B-4-es bejelentéseit hagyta jóvá:

   BlackRock Inc.
   Fidelity
   Grayscale Investments Inc.
   Bitwise Asset Management Inc.
   VanEck Associates Corp.
   Ark Investment Management LLC
   Invesco Capital Management LLC
   Franklin Templeton

   A jóváhagyás ellenére ezeknek a cégeknek még mindig szükségük van a SEC jóváhagyására az S-1 bejelentéseikhez. Az S-1 regisztrációs nyilatkozat részletesen ismerteti az ETF-szolgáltatók pénzügyi adatait és üzleti tevékenységét, segítve a befektetőket a tájékozott döntéshozatalban.

   Az ETF-ek tőzsdei bevezetésének ütemezése bizonytalan. Nate Geraci ETF-elemző megemlítette, hogy a SEC az elkötelezettség hiánya miatt késleltetheti az S-1 jóváhagyásokat. A Bloomberg munkatársa, James Seyffart azonban azt tweetelte, hogy ha keményen dolgoznak, akkor ez a folyamat néhány hétig is eltarthat, bár egyes esetekben már több mint három hónapig tartott.

   Bár a SEC jóváhagyása jelentős mérföldkő, ezeknek a spot Ethereum ETF-eknek a bevezetése a függőben lévő S-1 jóváhagyásoktól függ. A bizonytalanság ellenére a szabályozói jóváhagyás optimizmust keltett a kriptoközösségben. Sokan döntő lépésnek tekintik az Ethereum szélesebb körű elfogadása és elterjedése felé a hagyományos pénzügyekben.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..