Robert Kiyosaki figyelmeztet: Kiakiyaki: Kína tőzsdéje a szakadék szélén

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Robert Kiyosaki, a neves befektető és ünnepelt szerző, aki a nagysikerű “Rich Dad Poor Dad” című személyes pénzügyi mestermű mögött áll, régóta óvatos álláspontot képvisel mind az amerikai gazdasággal, mind a globális pénzügyi rendszerrel kapcsolatban, bár az optimizmus alaphangján. Kritikusai következetesen kiemelik, hogy e kérdésekben medvének tartja, mégis mindig sikerül beleszőnie egy reményteljes kilátást.

Március 21-én, csütörtökön Kiyosaki az X közösségi médiaplatformot választotta, hogy kifejtse nézeteit a kínai kormány 2024 elején indított kísérleteivel kapcsolatban, amelyek célja, hogy stabilitást teremtsen az ingadozó tőzsdén. Ezeket az intézkedéseket elhibázottnak és kétségbeeséstől bűzlőnek minősítette.

Mélyebbre ásva Kiyosaki azzal érvelt, hogy a kínai gazdaságot sújtó kihívások túlmutatnak a tőzsdei visszaesésen, amely 2021 óta mintegy 7 billió dollár elképesztő veszteséget okozott. A probléma lényegét a globális fogyasztói kereslet jelentős visszaesésében jelölte meg.

Robert Kiyosaki megosztja a legfontosabb befektetési meglátásait

Kritikus elemzése ellenére Kiyosaki azt tanácsolja, hogy ebben a helyzetben ne vásároljunk részvényeket és kötvényeket. Ehelyett az olyan nyersanyagokba, mint az arany és az ezüst, valamint a vezető kriptopénzbe, a Bitcoinba (BTC) való befektetést szorgalmazza. Ezekkel az eszközökkel kapcsolatos bullish álláspontja évek óta töretlen, és Kiyosaki folyamatosan osztja meg meglátásait arról, hogy miért ezek jelentik a legmegfontoltabb befektetési lehetőségeket. Különösen az ezüstöt emelte ki, mint különösen meggyőző befektetési lehetőséget 2024 márciusától.

Kiyosaki gyakran beszél arról, amit ő “a történelem legnagyobb összeomlásaként” lát, de átfogó üzenetét mégis optimizmus hatja át. Úgy véli, hogy a gazdasági visszaesés egyedülálló lehetőségeket kínál az ügyes kereskedők számára, hogy értékes eszközöket szerezzenek jelentősen csökkentett áron.

Jóslatai már kezdenek beigazolódni; az arany például erőteljes teljesítményt mutat, folyamatosan emelkedik, és március 20-án először lépte át a 2200 dolláros szintet. Továbbá a Bitcoin új történelmi csúcsot ért el, megközelítve a 73 000 dolláros küszöböt március elején.

Miközben Kiyosaki erős kritikát fogalmazott meg Kína tőzsdei stratégiájával kapcsolatban, a kezdeményezés a hatékonyság jeleit mutatta. A viharos januárt követően, amikor nagyjából 1 billió dollárt töröltek a tőzsdei értékelésből, a következő hónapokban figyelemre méltó fordulat következett be. Konkrétan a szárazföldi részvények egyik legfontosabb referenciaértéke, a CSI 1000 február 6-án élte át eddigi legsikeresebb napját, bár a 2024-es veszteségeit még nem sikerült teljesen kihevernie.

Hasonlóképpen, más jelentős indexek, mint a CSI 300 és a HSI is pozitívan reagáltak a kormány beavatkozására, az elmúlt évhez képest 5,75%-os, illetve 0,44%-os nyereséggel.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára