Top kripto
  Top kripto

   Mt. Gox végre elkezdi Bitcoin visszafizetések júliusban

   Az Mt. Gox, a kriptopénzváltó, amely 2014-ben 850 000 bitcoint veszített, elkezdi visszafizetni a felhasználóknak.

   Az Mt. Gox rehabilitációs vagyonkezelője 2024 júliusától kezdődően megkezdi a Bitcoinban és Bitcoin Cashben történő visszafizetések feldolgozását. Ezt az információt a tőzsde június 24-én kiadott közleményében osztotta meg.

   A vagyonkezelő türelmet kért a felhasználóktól, és közölte, hogy a kifizetések sorrendje az egyes kriptopénzváltóktól függ majd:

   „A visszafizetéseket azokkal a tőzsdékkel kezdjük meg, amelyek elvégezték a szükséges információcserét és megerősítést. Kérjük, várjon egy ideig, amíg a visszafizetések megtörténnek”.

   Az Mt. Gox több mint 9,4 milliárd dollár értékű bitcoinnal tartozik mintegy 127 ezer hitelezőnek. Ezek a hitelezők több mint 10 éve várnak arra, hogy visszakapják a pénzüket, miután a tőzsde 2014-ben több hackertámadás miatt összeomlott.

   Mt. Gox’s $9.6B Bitcoin átutalás májusban volt része a visszafizetéseknek

   Az Mt. Gox visszafizetési terveit a kriptopénz-iparág szoros figyelemmel kísérte. A felhasználók már több mint egy évtizede türelmetlenül várták elveszett Bitcoinjaik visszaszolgáltatását.

   Május 28-án az Mt. Gox 141 686 BTC-t, 9,62 milliárd dollár értékben, egy új, „1Jbez” nevű tárcába helyezett át. Ezeket az összegeket több más, az Mt. Goxhoz kapcsolódó hideg tárcából utalták át. Ez a mozgás volt az első onchain átutalás a tőzsdéről több mint öt év óta.

   Grafikon az Mt. Gox május 28-i 141,686 BTC átutalásáról

   Nem sokkal az átutalás után Nobuaki Kobayashi, az Mt. Gox rehabilitációs megbízottja megerősítette, hogy a konszolidáció a tőzsde visszafizetési terveinek része. Azt azonban nem részletezte, hogy a visszafizetések mikor kezdődnek. Egy május 28-i közleményben Kobayashi kijelentette:

   „A rehabilitációs vagyonkezelő felkészül a kriptopénz-rehabilitációs követelések azon részének visszafizetésére, amelyhez kriptopénz tartozik. Kérjük, várjon egy ideig, amíg a visszafizetések megtörténnek”.

   Mt. Gox’s 2014-es összeomlása 500 dollár alá süllyesztette a BTC-t

   Az Mt. Gox volt az egyik legkorábbi kriptopénz tőzsde, amely egykor a blokklánc ökoszisztémában az összes kereskedés több mint 70%-át bonyolította le.

   A tőzsde 2014-ben leállt, miután egy biztonsági rés következtében több mint 850 000 BTC felhasználói pénz elveszett, ami mai értéken több mint 51,9 milliárd dollárt ér. Jelenleg a Bitcoin árfolyama 61 100 dollár felett van.

   2014 februárjában a Bitcoin ára 420 dolláros mélypontra esett, nem sokkal azután, hogy a tőzsde leállt. A jelentések szerint az Mt. Goxot 2011 és 2014 között hatszor hackelték meg.

   A vagyonkezelő közelmúltbeli bejelentése ellenére a visszafizetések további késedelmekre számíthatnak. A legutóbbi határidőt 2023 szeptemberére tűzték ki, egy hónappal azelőtt, hogy az Mt. Goxnak eredetileg 2023. október 31-ig kellett volna visszafizetnie a hitelezőknek.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..