Top kripto
  Top kripto

   Mt. Gox megkezdi a visszafizetéseket: Mi vár a kriptopiacra?

   Az Mt. Gox, a 2014-ben egy hatalmas hackertámadás miatt összeomlott kriptopénz-tőzsde július elején megkezdi a törlesztéseket a hitelezőknek. Ezek a visszafizetések, összesen mintegy 9 milliárd dollár értékben, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) és készpénzben történnek majd.

   Tartalomjegyzék

   Történelmi háttér

   Az Mt. Gox egykor az összes Bitcoin-tranzakció több mint 70%-át dolgozta fel, de 2014-ben csődöt jelentett, miután 850 000 BTC-t veszített. Az incidens jelentős biztonsági hiányosságokat tárt fel a kriptopénzpiacon, ami kiterjedt jogi eljárásokhoz és helyreállítási erőfeszítésekhez vezetett.

   Piaci aggodalmak

   Az elemzők attól tartanak, hogy a BTC hirtelen beáramlása a piacra eladáshoz vezethet, ami megnövekedett volatilitást okozhat. Egyesek azonban úgy vélik, hogy a piac már figyelembe vette ezt az eseményt, ami potenciálisan csökkenti annak hatását. Sok hitelező dönthet úgy, hogy megtartja BTC-jét, várva a jövőbeli árfolyam-emelkedést.

   Iparági reakciók

   Alex Thorn, a Galaxy Digital kutatási vezetője a Twitteren vitatta meg a lehetséges piaci hatást, vitát váltva ki a Bitcoin jövőbeli árstabilitásáról.

   Mi fog történni a Bitcoinnal júliusban?

   Mark Cullen előrejelzése szerint a Bitcoin árfolyama júliusban tovább csökken, esetleg 57 000 dollárig eshet, mivel a likviditási pool mágnesként hat a kriptoárfolyamra.

   A Trader Doctor Profit egyetért Cullen előrejelzésével, de úgy véli, hogy a BTC közel van egy helyi minimumhoz, és hamarosan új történelmi csúcsot fog elérni. Azt ajánlja, hogy használja ki a jelenlegi mélypontot további bitcoinok vásárlására.

   A kifizetés hatása a Bitcoin árfolyamára

   Miután a Mt. Gox tőzsdevezetője bejelentette a kártérítési kifizetések megkezdését, a Bitcoin 3%-ot esett, és 58 000 dollár alá esett, mielőtt 61 000 dollár fölé emelkedett.

   Bitcoin-árfolyam-kártya-Mt.-Goxi-törlesztés után

   Tágabb értelemben vett következmények

   A visszafizetések megkezdése az Mt. Gox részéről jelentős esemény a kriptopénzek világában, amely a kriptotörténelem egyik legnagyobb pénzügyi válságát oldja meg. Befolyásolni fogja a jövőbeli szabályozási és biztonsági intézkedéseket, és tesztelni fogja a piac érettségét és stabilitását.

   Ahogy a visszafizetések megkezdődnek, a kriptoközösség szorosan figyelemmel fogja kísérni a piac reakcióját és az újonnan kártalanított hitelezők cselekedeteit. Az ebből az epizódból levont tanulságok kulcsfontosságúak lesznek a kriptopénzpiac jövőbeli fejlődése szempontjából.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..