Mt. Gox: Bitcoin & készpénz kifizetési dátumok feltárva

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A veszélybe került Mt. Gox digitális valutaváltó ügyfelei a közelmúltban újabb reményteljes jelzést kaptak az ellopott pénzek visszatérítésének kilátásaival kapcsolatban. Az Mt. Gox vagyonkezelője kulcsfontosságú frissítéseket közölt a visszafizetési folyamatot illetően.

Több, az Mt. Goxhoz kapcsolódó hitelező frissítéseket jegyzett fel követeléseinek számláin, amelyek most már részletes információkat tartalmaznak a Bitcoinban, Bitcoin Cashben és különböző fiat valutákban történő visszatérítésről. Ez a fejlemény sokakat arra engedett következtetni, hogy a kriptopénzben történő visszafizetések hamarosan bekövetkezhetnek.

Az első beszámolók az ilyen frissítésekről április közepe körül jelentek meg az Mt. Gox fizetésképtelenségi alredditen, ahol a felhasználók megosztották észrevételeiket az egyéni számláikon található visszafizetési adattáblázatokon belül újonnan hozzáadott számadatokról.

Az egyik hitelező megosztott egy képernyőképet, amely azt illusztrálja, hogy az Mt. Gox követelések számláin most már szerepel egy táblázat, amely a visszafizetési státuszt, a teljesített visszafizetéseket és a függőben lévő visszafizetéseket mutatja.

Mt. A Gox jelentős frissítéseket vezetett be a visszatérítési folyamatot illetően

Az Mt. Gox fizetésképtelenségi fórumán, a Redditen folytatott vita arra utal, hogy néhány hitelező már elkezdte megkapni a fiat valuta befizetéseket közvetlenül a bankszámlájára.

Április 22-én egy Mt. Gox-hitelező arról számolt be, hogy USD-ben kapott pénzt egy HSBC devizaszámlára, kiemelve, hogy a tranzakciónak nem voltak díjai. Ezt a kifizetést több mint egy hónappal azután dolgozták fel, hogy a visszafizetési táblázat első frissítését rögzítették a követelésszámlájukon.

“A táblázatot először március 15-én frissítették, majd április 8-án másodszor, majd április 18-án, amikor megérkeztek a BTC sorok” – állította a Redditor.

Az Mt. Gox rehabilitációs követelésrendszerében a Bitcoin közelmúltbeli hozzáadása a számlákhoz jelentős lépést jelent a hitelezők számára, ami azt jelzi, hogy mind a kripto-, mind a fiat pénznemek kifizetése küszöbön áll, az Mt. Gox egyik hitelezőjének nyilatkozata szerint.

“Ehhez képest tavaly decemberben a japán igénylők bankjegyeket kaptak az oldalukra, és két héten belül fiatot láttak a számlájukon a PayPal-on és magánbankokon keresztül” – tette hozzá a hitelező: “Reméljük, hogy a kriptoátutalás visszhangozza a fiat elődjét”.

Az eredetileg 2010-ben alapított Mt. Gox az összeomlása előtt uralta a globális Bitcoin-tőzsdei piacot, a becslések szerint az összes BTC-tranzakció 70%-át kezelte, amíg 2014-ben egy hatalmas biztonsági résnek nem esett áldozatul, ami 850 000 BTC elvesztését eredményezte.

A legfrissebb frissítések szerint az Mt. Goxnak 2024 októberéig 142 000 Bitcoin és 143 000 Bitcoin Cash, valamint 69 milliárd japán jen (kb. 510 millió dollár) értékben kell kifizetnie hitelezőinek.

Megerősítette a volt-erősítette az Mt. Gox hitelezői azonosítóit és a kapcsolódó kriptopénz-váltási számlákat.

A visszafizetési táblázatok legutóbbi frissítései azt követően történtek, hogy befejeződött az Mt. Gox hitelezőinek személyazonossági ellenőrzése és a Bitcoin és Bitcoin Cash visszafizetésére tervezett kapcsolódó kriptotőzsdei számláik megerősítése 2024 januárjában. A tranzakciókhoz elérhető platformok közé tartozik a Bitstamp, a Kraken, a Bitbank, a BitGo és az SBI VC Trade.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára