Milliárd dolláros növekedés: Glassnode alapítók előrejelzése Bitcoin (BTC) Surge Mega rövid likvidálások

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Glassnode kriptoanalitikai cég társalapítói, Jan Happel és Yann Allemann, akiket az X közösségi médiaplatformon Negentropic becenév alatt ismernek, optimisták a Bitcoin közelmúltbeli felfelé ívelő mozgásával kapcsolatban, és úgy vélik, hogy ez potenciálisan egy jelentősebb rallyt indíthat el.

A Glassnode társalapítói szerint a Bitcoin árfolyamának hirtelen fellendülése a short squeeze néven ismert jelenséghez vezethet. A short squeeze akkor fordul elő, amikor azok a kereskedők, akik kölcsönvettek egy eszközt azzal a szándékkal, hogy alacsonyabb áron adják el, hogy a különbözetből profitáljanak, kénytelenek visszavásárolni a kölcsönvett eszközöket, mivel a piac lendülete ellenük fordul. Ez viszont további felfelé irányuló mozgásokat indíthat el a piacon.

A társalapítók hangsúlyozzák a likviditás fontosságát ebben a forgatókönyvben, kijelentve: “”A likviditás a KULCS””. Átfogó elemzést nyújtanak a jelenlegi Bitcoin helyzetről:

  1. Bitcoin-elemzés: A Bitcoin 42 200 dollárig emelkedett, ami likviditást teremtett a hosszú pozíciók számára, és az általános impulzus továbbra is semleges.
  2. Likviditási rés: Az árfolyam a 42 000 dollár feletti likviditási rés kitöltésénél tart, ami potenciális volatilitásra utal. Figyelemre méltó, hogy mintegy 659 millió dollárnyi likvidáció történt.

Előre tekintve a kilátások bullishnak tűnnek, és fennáll annak a lehetősége, hogy a bullish lendület körülbelül 1 milliárd dollárnyi rövid pozíció likvidálását váltja ki, ami potenciálisan tovább lendítheti a piacot felfelé.

A Glassnode alapítói nemrég rámutattak, hogy a Bitcoin egy klasszikus ereszkedő ék alakzatot formálhat. Ezt a technikai elemzésben általánosan használt mintázatot alacsonyabb csúcsok és alacsonyabb mélypontok sorozata jellemzi, ék alakot alkotva a grafikonon. A minta előrehaladtával a magas- és mélypontok közötti csökkenő távolság gyengülő eladási nyomást jelez. Hagyományosan, amikor az ár kitör az ék felső trendvonalából, azt bullish jelzésnek tekintik.

A cikk írásakor a Bitcoin 43 436 dolláron kereskedik, ami enyhe emelkedést mutat az elmúlt 24 órában. A társalapítók meglátásai átfogó perspektívát nyújtanak a jelenlegi piaci dinamikáról, ami további pozitív fejlemények lehetőségére utal a kriptotérben.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára