MicroStrategy X fiók feltörve: $440K Ethereum Token átverés leleplezése!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A MicroStrategy X hivatalos fiókja nemrég egy hacker incidens áldozatául esett, ahol rosszindulatú szereplők átvették az irányítást, és egy sor káros linket terjesztettek, amelyek állítólag egy állítólagos Ethereum-alapú MSTR tokent kínálnak. Ez a fiók, amely a MicroStrategy neves üzleti intelligencia céghez kapcsolódik, egy megtévesztő airdrop rendszer népszerűsítésének csatornájává vált.

A csalárd linkekre kattintó személyek egy hamisított MicroStrategy weboldalra lettek átirányítva, amely arra ösztönözte őket, hogy csatlakoztassák a pénztárcájukat és igényeljék a fiktív MSTR airdropot. Azzal, hogy a Web3 tárcájukban egy sor engedélyt adtak meg, a tudatlan felhasználók akaratlanul kitették magukat annak a kockázatnak, hogy a támadók elszipkázzák a tokenjeiket.

A ZachXBT blokkláncelemző és a Scam Sniffer csalásellenes platform jelentései rávilágítanak az aljas módszer által okozott károk mértékére, és 440 000 dollárt meghaladó veszteséget jeleznek. Figyelemre méltó, hogy a MicroStrategy X-fiókján felbukkanó kezdeti rosszindulatú link felbukkanását követő perceken belül egyetlen áldozat állítólag 420 000 dollárt meghaladó veszteséget szenvedett el az adathalász átverés miatt.

A szerencsétlenül járt személy a megtévesztő trükk csapdájába esett, és jelentős összeget, összesen 424 786 dollárt veszített különböző altcoinokban. Az átutalások során 134 000 dollár értékű Wrapped Balance AI (wBAI), 122 000 dollár értékű Chintai (CHEX) és 45 000 dollár értékű Wrapped Pocket Network (wPOKT) került a támadó tárcacímére. Továbbá az ellopott pénzeszközök egy része a hírhedt PinkDrainer hackercsoporthoz kapcsolódó másodlagos tárcához került.

Jelenleg a MicroStrategy támadójához kapcsolódó tárcacím 329 000 dollár értékű Ethereum-alapú tokeneket rejt, amint arról az Ethereum DeBank beszámolt. Az iparági megfigyelők gyorsan rávilágítottak az átverés feltűnő jellegére, a neves brit kripto befektető, Cobie pedig rámutatott arra, hogy valószínűtlen, hogy a MicroStrategy, egy kizárólag üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat Ethereumon történő token bevezetésbe merészkedjen.

“Nyilvánvalóan nem próbálok itt áldozathibáztatás lenni, de nagyon különlegesnek kell lenni ahhoz, hogy azt gondoljuk, hogy a MicroStrategy ETH tokent indít, miután Saylor több éven keresztül nagyon híres volt arról, hogy “nincs második legjobb” és “csak egy széket használsz” stb.”.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára