Top kripto

  Mi a Play-to-Earn (P2E) a kriptójátékokban?

  A Play-to-Earn (P2E) egy új módja a játékok élvezetének, ahol pontok helyett valódi pénzt kereshetsz. Ez a cikk elmagyarázza, hogy miről szól a P2E, hogyan működik, és miért változtatja meg a játékmenetünket.

  Tartalomjegyzék

  Mi az a Play to Earn (P2E) játék?

  A P2E egy olyan játéktípus, ahol a játékért valódi jutalmakat szerezhetsz. Ezek a játékok a blokklánc technológiát használják, hogy a játékosok pénzre értékelhető digitális tárgyakat kapjanak, nem csak a játékban, hanem a való világban is.

  Ez különbözik a hagyományos játékoktól, ahol annak, amit a játékban vásárolsz vagy elérsz, nincs értéke a játékon kívül. A P2E-játékoknál a játékba fektetett erőfeszítések és képességek olyan dolgokat szerezhetnek, amelyeket a való életben is használhatsz vagy eladhatsz.

  A játék a pénzkeresésért sokat változtatott a játékokon, mert a játékkal pénzt lehet keresni. Korábban az emberek csak szórakozásból játszottak, de most már egyszerre játszhatnak és kereshetnek is. Ez mindenhol új lehetőségeket teremtett a játékosok számára.

  Hogyan működnek a Play-to-Earn játékok?

  A Play-to-Earn játékok segítségével a játékosok valódi pénzt kereshetnek vagy értékes digitális tárgyakat szerezhetnek pusztán a játék által.

  Hogyan működnek a játék a kereső játékok

  Íme, hogyan működnek:


  1.
  Azzal kezded, hogy kiválasztasz egy olyan Play-to-Earn játékot, amely érdekel. Egyes játékok ingyenesen indíthatók, míg másokhoz esetleg digitális eszközök vagy egy kezdőcsomag megvásárlására lehet szükség.

  2. Amint játszol, lehetőséged lesz olyan tárgyakat keresni, mint például fegyverek, páncélok vagy földek. Ezek a tárgyak gyakran tokenek vagy kriptovaluták, amelyekkel különböző platformokon kereskedhetsz.

  3. A keresett tárgyakkal általában kereskedhetsz a játékon belül, eladhatod őket más játékosoknak, vagy akár kriptovaluta-piacokon is cserélheted őket. Ez azt jelenti, hogy ügyes játék vagy okos kereskedés révén pénzt kereshetsz a megszerzett tárgyakból.

  4. Sok Play-to-Earn játékban a megszerzett digitális eszközök a te kezedben vannak. Ezek gyakran blokklánc technológiára épülnek. Ez azt jelenti, hogy biztosítottak és ellenőrzöttek, így valódi tulajdonjogot adnak, amit nem lehet elvenni.

  A Play-to-Earn (P2E) játékok típusai

  Itt megnézzük a P2E játékok néhány típusát:

  Játssz a pénzért játéktípusok

  NFT játékok

  Az NFT-k olyan különleges digitális tárgyak, amelyeket a videojátékokban gyűjthetsz. Ezek a tárgyak közé tartoznak a különleges karakterek, ruhák vagy földdarabok. Ezeket a tárgyakat a játékkal játszva vagy vásárlással és eladással szerezheted meg, néha még a játékon kívül is.

  Axie Infinity

  Egy példa az NFT játékra a Axie Infinity, ahol a játékosok Axie-knek nevezett fantázialényeket gyűjtenek, tenyésztenek, nevelnek és harcolnak velük. Minden Axie egy NFT, különböző tulajdonságokkal és erősségekkel, és különböző piactereken lehet megvásárolni vagy eladni őket.

  Mi az a játék, hogy keresni játék axie végtelen

  A játék népszerűségét a play-to-earn modellnek köszönheti, amely lehetővé teszi, hogy a játék során kriptopénzeket keressünk.

  DeFi Games

  ADeFi játékok a játékot pénzügyi tevékenységekkel vegyítik. A blokkláncot használják arra, hogy a játékosok pénzt keressenek a játékban. Ezt a pénzt el lehet menteni, elcserélni vagy elkölteni, mint a valódi pénzt, de mindez a játék része.

  Aavegotchi

  Aavegotchi egy DeFi játék, amely egy Tamagotchi-stílusú játék elemeit ötvözi a DeFi funkciókkal. A játékosok Aavegotchikat vásárolhatnak és gondozhatnak, amelyek szellemszerű, NFT-ként ábrázolt lények.

  Aavegotchi blockchain játék

  A játékban szerepel a tét, ahol a játékosok a játékban lévő valutával kamatot és más pénzügyi előnyöket szerezhetnek.

  Farming Games

  A farmolás azt jelenti, hogy ugyanazokat a feladatokat végezzük el újra és újra, hogy jutalmat kapjunk. A játékosok játékpénzt vagy tárgyakat gyűjtenek, amelyeket elcserélhetnek vagy eladhatnak, hogy pénzt keressenek.

  Farmers World

  Farmers World egy blokklánc-alapú játék, amelyben a játékosok földet művelnek, termést takarítanak be és állatokat nevelnek. E tevékenységek elvégzésével a játékosok játékbeli eszközöket szereznek, amelyeket elcserélhetnek vagy eladhatnak.

  Farmers világ játék keresni játék

  A gazdálkodási feladatok ismétlődő jellege lehetővé teszi a játék gazdaságán belül a folyamatos kereseti lehetőségeket.

  Szedhető kártyajátékok

  Ezekben a játékokban digitális kártyákat vagy tárgyakat kell gyűjteni, amelyeket a játékban lehet használni vagy a blokkláncon kereskedni. A játékosok pénzt kereshetnek csaták megnyerésével, versenyek megnyerésével vagy egyszerűen csak a kártyáik magasabb értékre való cseréjével.

  Gods Unchained

  Gods Unchained egy népszerű gyűjtögetős játék, amelyben a játékosok NFT-ként birtokolják a kártyáikat. Paklikat építhetnek és stratégiai csatákban versenyezhetnek másokkal.

  Gods unchained p2e játék

  A meccsek és versenyek megnyerésével a játékosok ritka kártyákat és csomagokat szerezhetnek, amelyeket nyereséggel eladhatnak.

  Metaverse Games

  Egy virtuális gazdaságban való részvétellel kereshetnek a játékosok ezekben a játékokban. Vásárolhatnak, fejleszthetnek és eladhatnak virtuális földet vagy eszközöket, virtuális üzletekben vehetnek részt, vagy feladatokat és küldetéseket teljesíthetnek jutalmakért.

  Decentraland

  Decentraland egy virtuális világ, ahol a játékosok NFT-ként virtuális ingatlanokat vásárolhatnak és adhatnak el. Ebben a metaversumban a felhasználók élményeket hozhatnak létre, eseményeket rendezhetnek, és fejleszthetik földjeiket, hogy növeljék azok értékét.

  decentralan-nft-gaming-cégek

  A játékon belüli MANA kriptopénz mozgatja a gazdaságot, amelyet tranzakciókra lehet használni.

  Szerepjátékok (RPG)

  A játékosok legyőzhetik az ellenségeket és teljesíthetik a küldetéseket, hogy játékbeli eszközöket vagy valutát szerezzenek. Ezek a jutalmak néha átválthatók valódi pénzre.

  A hat sárkány

  A The Six Dragons egy nyílt világú RPG, amelyben a játékosok felfedezhetnek, szörnyekkel harcolhatnak és küldetéseket teljesíthetnek. A játékban talált vagy készített tárgyak blokklánc-alapú eszközök, amelyekkel kereskedni lehet.

  Hat sárkányok játszani, hogy keresni játékok

  A játék lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a kalandok során talált kézműves tárgyak vagy ritka zsákmány eladásával keressenek pénzt.

  Stratégiai játékok

  A P2E stratégiai játékokban, ha jó vagy a harcban vagy az erőforrások kezelésében, akkor valódi pénzt érő díjakat nyerhetsz.

  League of Kingdoms

  A League of Kingdoms egy stratégiai játék, amelyben a játékosok királyságokat építenek, szövetségeket kötnek, és harcolnak másokkal.

  League of kingdoms blockchain játék

  A játékban a földek tokenizáltak, ami azt jelenti, hogy a játékosok NFT-ként birtokolhatják a játékvilág egy darabját, és kereshetnek a földjükön végzett tevékenységekből, beleértve a nyersanyaggyűjtést és más játékbeli gazdasági tevékenységeket.

  Casual Games

  Az olyan egyszerű játékok, mint a rejtvények vagy az arcade stílusú játékok is tartalmazhatnak P2E elemeket. A játékosok magas pontszámok elérésével vagy kihívások teljesítésével jutalmakat szerezhetnek.

  Coin Hunt World

  Coin Hunt World egy alkalmi kirakós játék, amely a geocaching és a trivia elemeket ötvözi. A játékosok a valós világot fedezik fel, hogy kvízkérdések megválaszolásával kulcsokat találjanak és páncélszekrényeket nyissanak fel.

  Érme vadászat világ játék

  A sikeres játékosok kriptovaluta jutalmakat kapnak, így a játék a játékból a kereséshez aspektussal egészíti ki az alkalmi játékélményt.

  Hogyan kezdj bele a Play-to-Earn játékba

  Ha érdekel a kereső játék, itt egy egyszerű útmutató a kezdéshez:

  1. Értsd meg a koncepciót

  Digitális jutalmakat, például játékpénzt, tárgyakat vagy zsetonokat kaphatsz csak azért, mert játszol ezekben a játékokban. Ezeket általában valódi pénzért eladhatod. Ezeket a jutalmakat a játékban végzett tevékenységekkel, például feladatok elvégzésével, harcok megnyerésével vagy szintlépésekkel szerezheted meg.

  2. Kutass a játékok után

  Elérhető számos P2E játék, mindegyiknek sajátos mechanikája és kereseti lehetőségei vannak. Végezz egy kis kutatást, hogy megtaláld azokat a játékokat, amelyek érdekelnek és jó hírnévvel rendelkeznek. Keress értékeléseket, útmutatókat és fórumokat, hogy eldönthesd, melyik játékokra érdemes időt szánnod.

  3. Állíts be egy digitális pénztárcát

  A digitális bevételeid tárolásához szükséged lesz egy digitális pénztárcára, amely kompatibilis az általad választott játékkal. Ez a tárca fogja tárolni a játékbeli valutádat és más digitális eszközeidet.

  4. Tanuld meg a szabályokat és stratégiákat

  Minden P2E játéknak megvannak a maga szabályai és stratégiái. Szánj egy kis időt arra, hogy megtanuld, hogyan működik a játék. Nézz oktatóanyagokat, olvass útmutatókat, vagy csatlakozz közösségi beszélgetésekhez, hogy tippeket kapj tapasztalt játékosoktól.

  5. Kezdj el játszani és keresni

  Ha már ismered a játékmechanikát, és készen áll a digitális pénztárcád, ideje elkezdeni játszani. Élvezd a játékot, és koncentrálj a jutalmakat hozó tevékenységek elvégzésére.

  6. Váltsd ki vagy fektesd be újra

  A digitális eszközök gyűjtése lehetővé teszi, hogy eldöntsd, hogy a bevételedet kiváltod vagy újra befekteted a játékba. Egyes játékosok inkább valódi pénzért adják el az eszközeiket, míg mások játékon belüli tárgyakat vásárolnak vagy a játékot fejlesztik.

  Egy esettanulmány: Axie Infinity

  Az Axie Infinity nevű játékban a kereső játékban Axie-knek nevezett virtuális háziállatokkal játszhatsz, és gondoskodhatsz róluk. Pénzt kereshetsz, ha jól játszol és segítesz a játék világában. Ezen kívül tenyészthetsz, képezhetsz, harcolhatsz és eladhatod ezeket az Axie-ket.

  Axie infinity ingyenesen játszható játék egy különleges technológiát, az úgynevezett blokkláncot használja, hogy nyomon követhesse, ki mit birtokol, és digitális pénzt használhatsz a játékban lévő dolgok megvásárlására és eladására.

  Mechanika

  • Minden Axie egy-egy egyedi digitális tárgy, amit birtokolhatsz, eladhatsz vagy elcserélhetsz.
  • Pénzt kereshetsz a játékkal, akár a saját Axieiddel való harcolással, akár újak tenyésztésével, akár más játékosoknak való eladásukkal.
  • A játék blokkláncot használ, hogy minden nyitott és biztonságos legyen, így biztosítva, hogy minden játéktárgyad és pénzed biztonságban és nyilvántartva legyen.

  Enyereségek

  • A játékosok pénzt kereshetnek a játékkal, ami a világ minden tájáról vonzza az embereket.
  • A játékosok valóban birtokolják a játékban megszerzett dolgokat, ami eltér a legtöbb játék működésétől.
  • Az AXS tokenekkel rendelkező emberek segíthetnek a játék menetét és a változtatásokat érintő döntések meghozatalában.

  Kihívások

  • A játék megkezdéséhez három Axist kell vásárolnod, ami egyeseknek túl drága lehet.
  • A játékban a dolgok árai sokat és gyorsan változhatnak.
  • A digitális pénz és az egyedi játéktárgyak használata egyes helyeken jogi problémákat okozhat.

  Implikációk a játékiparra

  A játékipar területe sokat változik az olyan új játékok miatt, mint az Axie Infinity, amelyek a blokklánc technológiát használják. Ezek a játékok megváltoztatják a játékosok bevonásának módját és azt, hogy hogyan lehet pénzt keresni a játékiparban:

  • Az Axie Infinity-hez hasonló játékok megváltoztatják a játékipart, mivel decentralizált rendszert használnak, ami eltér a legtöbb játék működésétől.
  • Ezek a játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy pénzt keressenek és játékon belüli tokeneket használjanak, ami a játékkészítők számára új pénzkereseti módokat eredményez.
  • Ezekben a játékokban a játékosok valóban részt vesznek, nemcsak a játékban, hanem abban is, hogy segítik a játékkal kapcsolatos döntések meghozatalát.

  Végső gondolatok a játékból a játékkal való játékról

  A Play-to-Earn játékmodell megváltoztatja azt, ahogyan játszunk. Keveri a szórakozást a pénzkereseti lehetőséggel. Az olyan játékokban, mint az Axie Infinity,blokklánc lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ne csak játsszanak, hanem kereskedjenek és keressenek isezekben a játékokban.

  A P2E játékok azért különlegesek, mert többet nyújtanak, mint egyszerű időtöltés. Lehetőséget nyújtanak a pénzkeresésre is. Ez több embert vonz, és megváltoztatja a kriptojátékokról való gondolkodásunkat.

  Gyakran ismételt kérdések

  Hogyan működik egy játék a játékból a játékért?

  A Play-to-Earn játékok lehetővé teszik, hogy játék közben digitális tárgyakat vagy online pénzt keress. Ezeket a jutalmakat a játékban elért jó teljesítményért kapod. Ezután elcserélheted vagy eladhatod őket, ami azt jelenti, hogy valódi pénzt is érhetnek.

  Mi a különbség a free-to-play és a play-to-earn között?

  A free-to-play (F2P) játékokat eleinte pénzköltés nélkül is játszhatod. De ezek a játékok felajánlhatnak olyan dolgokat, amelyeket játék közben megvásárolhatsz. A play-to-Earn játékok másmilyenek. Olyan jutalmakat adnak, amelyek valódi pénzt érnek. Ez azt jelenti, hogy pénzt kereshetsz pusztán azzal, hogy játszol ezekkel a játékokkal.

  A play-to-earn kriptojátékok nyereségesek?

  A play-to-earn kriptojátékokkal pénzt kereshetsz. Az, hogy mennyit keresel, a játéktól, a játékban lévő tárgyak értékétől, valamint attól függ, hogy mennyi időt és ügyességet fektetsz bele.

  Melyik a legjövedelmezőbb play-to-earn játék?

  Az olyan játékok, mint az „Axie Infinity”, nagyon nyereségesek. De fontos, hogy utánanézz, és megtaláld, melyik játék kínálja jelenleg a legjobb kereseti lehetőséget.

  Szilárd jövedelemre lehet szert tenni a P2E játékokból?

  Míg egyes játékosok stabil jövedelmet érhetnek el a P2E játékokból, erre nincs garancia. A játékbeli eszközök piaca változékony lehet, és a jövedelem ingadozhat.