Top kripto
  Top kripto

   Metaplanet Stock Soars 10% Miután Big Bitcoin Buy

   A tokiói tőzsdén jegyzett Metaplanet Inc. befektetési cég részvényei 9,88%-kal emelkedtek kedden. Ez az emelkedés azt a bejelentést követte, hogy további 250 millió jen (1,58 millió dollár) értékű bitcoint vásárolt. A befektetők pozitívan reagáltak a hírre, bizalmat mutatva a cég stratégiai irányába.

   Június 11-én a Metaplanet kiadott egy nyilatkozatott, amelyben részletezte, hogy 23,351 BTC-t vásárolt. Ezzel a legutóbbi vásárlással a teljes Bitcoin-állománya több mint 141,07 BTC-re emelkedett, 9,54 millió dollár értékben. A felvásárlást korábbi, április 23-i és május 10-i vásárlások követik, jelezve a cég folyamatos elkötelezettségét a Bitcoin vagyonának növelése iránt.

   A Metaplanet átlagos Bitcoin-vásárlási ára 10,27 millió jen volt, ami bitcoinonként körülbelül 65 300 dollárnak felel meg. Jelenleg a Bitcoin 67 566 dolláron kereskedik, ami a múlt heti, közel 72 000 dolláros csúcshoz képest csökkenést jelent. Ez az áringadozás nem tántorította el a Metaplanet befektetési stratégiáját.

   A Metaplanet-Inc. részvényárfolyama 89 jenre emelkedik

   A Metaplanet Inc. részvényei keddi záráskor részvényenként 89 jenre emelkedtek. Ez jelentős emelkedést jelent az április 9-i 19 jen körüli árfolyamhoz képest, amikor a vállalat először jelentette be, hogy a Bitcoin-befektetésekre összpontosít. A részvények emelkedése azt tükrözi, hogy a piac helyesli a Metaplanet stratégiai fordulatát.

   „A világjárvány okozta befektetési tájra reagálva a Metaplanet átfogóan átszervezte számtalan eszközét és üzletágát, megnyitva az utat a stratégiai pivot előtt a Bitcoin-központú vízió felé” – olvasható a vállalat honlapján.
   Ez a váltás része a vállalat szélesebb körű stratégiájának, amellyel alkalmazkodik a változó gazdasági körülményekhez.

   A múlt hónapban a Metaplanet kijelentette, hogy úgy döntött, hogy a Bitcoint stratégiai kincstári tartalékeszközként fogadja el. Ezt a döntést Japán folyamatos gazdasági kihívásai befolyásolták, beleértve a magas államadósságot, a negatív reálkamatlábak elhúzódó időszakát és a gyenge jent. A cég úgy véli, hogy a Bitcoin stabilabb és jövedelmezőbb tartalékot jelenthet a hagyományos eszközökhöz képest.

   A BitcoinTreasuries.net szerint a világ állami vállalatai együttesen összesen 308 688 bitcoinnal rendelkeznek. A Microstrategy Inc. vezeti a listát 214 400 BTC-vel, ami a piaci kapitalizáció több mint 50%-át jelenti. A Bitcoin tartalékeszközként való felhalmozásának ez a tendenciája azt jelzi, hogy a vállalatok egyre jobban bíznak a kriptopénz hosszú távú értékmegőrzési potenciáljában.

   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..