Meta új szabálya: Büntetés fenyegeti az AI Image felhasználókat

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Meta új szabályozást tervez bevezetni az AI által generált tartalmakra vonatkozóan a platformjain, például a Facebookon, az Instagramon és a szálakon – olvasható a vállalat január 6-i blogbejegyzésében. Az intézkedések célja a digitális tartalmak hitelességével és átláthatóságával kapcsolatos növekvő aggodalmak kezelése.

A közlemény szerint minden olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia által generáltnak ismernek fel, akár metaadatok, akár szándékos vízjelek révén, láthatóan fel lesz tüntetve. Ezen túlmenően a felhasználóknak lehetőségük lesz megjelölni a nem jelölt, mesterséges intelligencia által generáltnak gyanúsított tartalmakat, így a közösségnek lehetősége nyílik arra, hogy hozzájáruljon a tartalom moderálására irányuló erőfeszítésekhez.

Ez a kezdeményezés tükrözi a Meta fejlődő megközelítését a tartalom moderálásával kapcsolatban, amely emlékeztet a korábbi, az AI által generált tartalmak megjelenése előtti gyakorlatára. Azzal, hogy a Meta lehetővé teszi a felhasználók számára a jogsértések bejelentését, és biztosítja a tartalomcímkézés átláthatóságát, célja, hogy fenntartsa platformjainak integritását.

A 2024-re előre tekintve a Meta kihasználja hatalmas felhasználói bázisát a tartalommoderációs képességek fejlesztése érdekében. Azzal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára az AI által generált tartalmak megjelölését, a Meta kihasználja a crowdsourcing erejét a digitális tartalom hitelességével kapcsolatos új kihívások kezelésére.

A blogbejegyzés szerint:

“Megköveteljük az emberektől, hogy használják ezt a közzétételi és címkézési eszközt, ha olyan organikus tartalmat tesznek közzé, amelyben fotórealisztikus videót vagy valósághűen hangzó hangot tartalmaznak, amelyet digitálisan hoztak létre vagy módosítottak, és szankciókat alkalmazhatunk, ha ezt elmulasztják”.

A mesterséges intelligenciával létrehozott tartalmak észlelésének javítása

A Meta platformjait használó alkotóknak a lehetséges következmények elkerülése érdekében fel kell majd tüntetniük, hogy a tartalmuk mesterséges intelligencia által generáltnak minősül. Bár a Meta vízjelet és címkézést alkalmaz az eszközeivel létrehozott tartalmak esetében, elismeri, hogy az AI által generált hang- és videotartalmak felismerésének korlátozott lehetőségei vannak.

E probléma megoldása érdekében a Meta olyan iparági partnerekkel működik együtt, mint a Google, az OpenAI, a Microsoft, az Adobe, a Midjourney és a Shutterstock. Közösen igyekeznek módszereket kidolgozni a láthatatlan vízjelek felismerésére és a tartalom hitelességének ellenőrzésének fokozására.

A Meta azonban elismeri, hogy a mesterséges intelligencia által generált hang- és videotartalmak – beleértve a deepfake technológiát is – felismerésének jelenlegi korlátai korlátozottak. Ez aláhúzza a digitális tartalmak hitelességének és integritásának változó helyzetének kezeléséhez szükséges folyamatos erőfeszítéseket.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára