Top kripto

  Már csak 3 hét van hátra: A 2024-es Bitcoin felére csökkenő visszaszámlálás elkezdődik.

  A várva várt 2024-es Bitcoin felezés esemény, amely egy jelentős mérföldkő a kriptopénzek világában, a láthatáron van, április 19-re kitűzve. Ez a becslés az elmúlt 20 160 blokk átlagos blokkidejének kiszámításán alapul, így az esemény pontosan három hét vagy 21 nap múlva lesz. A közelgő felezés várhatóan a 840 000-es blokknál fog bekövetkezni, ami a Bitcoin számára sorsfordító pillanatot jelent. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyes piaci elemzők szerint fennáll annak a lehetősége, hogy a tényleges felezési dátum kissé eltolódik, és esetleg április 20-a körül következik be, tekintettel a blokkidő-számításokban rejlő változékonyságra.

  A Bitcoin felezésének folyamata a Bitcoin-hálózat egyik alapvető mechanizmusa, amelynek célja, hogy körülbelül négyévente, vagy minden 210 000 bányászott blokk után felére csökkentse az új blokkok bányászatáért járó jutalmat. A közelgő felezés során a bányászok jutalma 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökken, folytatva a protokoll azon megközelítését, hogy csökkentse a Bitcoin új kínálatát, és ezáltal erősítse a digitális szűkösségét.

  Ezt az eseményt megelőzve a Bitcoin-bányászok világszerte proaktívan készülnek az általa bevezetett változásokra. A bányászok körében megfigyelhető tendencia volt, hogy az elmúlt hónapokban felszámolták Bitcoin-állományaikat, ami lehetővé tette számukra, hogy a bevételt bányászati infrastruktúrájuk korszerűsítésébe fektessék vissza, hogy a bányászat után is versenyképesek maradhassanak.

  Történelmileg a Bitcoin felére csökkenő események a BTC befektetők számára áldásosak voltak, elsősorban azért, mert a kínálat csökkenése idővel általában magasabbra hajtja az árat. Ezt az optimista kilátást sokan osztják a közösségen belül, és egyes elemzők ambiciózus árcélokat tűznek ki a Bitcoin számára, például 2025 végére 200 000 dolláros árfolyamot.

  2024 A Bitcoin felére csökkenése katapultálhatja az ETF lendületét

  A közelmúltban a neves brókercég, a Canaccord Genuity közzétett egy jelentést, amely rávilágított a Bitcoin első negyedévben elért lenyűgöző, 60%-os árfolyam-emelkedésére. A cég ezt az emelkedést több tényezőnek tulajdonítja, többek között a spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) elindításának, a felezési eseményt övező várakozásnak és a pénzügyi piacokon a befektetők megújult kockázati étvágyának.

  A Michael Graham által vezetett Canaccord elemzői szerint a bizonytalan makrogazdasági környezet ellenére a közelgő felezés jelentősen támogathatja a Bitcoin ETF-ek lendületét. A jelentés a kriptopénz-ökoszisztémán belüli aktivitás élénkülését is megállapítja, amely a 2023-ban tapasztalt mélypontokról pattant vissza.
  A Canaccord optimizmusának adott hangot azt követően, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) a negyedévben 11 amerikai spot Bitcoin ETF-et hagyott jóvá, és ezt pozitív fejleménynek tekinti azon lakossági befektetők számára, akik a kriptopénzeket olyan adókedvezményes számlákon keresztül kívánják befektetési portfólióikba bevonni, mint az IRA-k.

  A jelentés kitér továbbá a nyilvánosan jegyzett Bitcoin-bányászok első negyedévben mutatott, magához a BTC-hez viszonyított alulteljesítményére, kiemelve a kriptovaluta árfolyamdinamikájától való elszakadást. Ez a megfigyelés spekulációkhoz vezetett ezen bányászok jövőbeli jövedelmezőségével kapcsolatban a feleződés után.

  A Canaccord által kiemelt spot Bitcoin ETF-ek újszerű lehetőséget kínálnak a részvénybefektetőknek a Bitcoin-nak való kitettség megszerzésére. A cég feltételezi, hogy ha a korábbi feleződések után megfigyelt minták igazak maradnak, a kriptopénzpiac a közelgő feleződést követően különösen bikás szakaszba léphet, ami kedvezőbb környezetet teremthet a Bitcoin növekedése és szélesebb körű elterjedése számára.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..