Lehet egy új Stablecoin az XRP-nek?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Ripple az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) folytatott jogi csatározás közepette egyre inkább a kriptopénz-ajánlatok sorára összpontosít. Ezt a stratégiai fordulatot emeli ki a vállalat bejelentése, miszerint egy stabilcoin bevezetésére törekszik a piacon.

Ennek a hamarosan megjelenő stablecoin-nak, amelyet várhatóan 2024-ben mutatnak be, az értékét olyan eszközök kombinációjához kötik majd, mint az amerikai dollárbetétek, rövid lejáratú amerikai állampapírok és egyéb készpénz-egyenértékesek. Erről a fejleményről a CoinDesk számolt be április 4-én.

A Ripple terve a stabilcoin kezdeti bevezetését foglalja magában két nagy blokkláncplatformon: az XRP Ledgeren és az Ethereum blokkláncon, felhasználva az Ethereum által kínált, elismert ERC-20 tokenszabványt. A vállalat célközönsége a token esetében a vállalati szintű ügyfelek és a pénzintézetek.

“Ami szerintünk a megkülönböztető jegyünk lesz, az az lesz, hogy az eszközök dollárban, kincstárjegyekben lesznek – sziklaszilárdan. Nem próbáljuk az utolsó pár tizedesjegyet kiszedni belőle. Meg akarjuk hódítani a piacot, és hosszú távon akarunk benne lenni” – mondta David Schwartz, a Ripple technológiai igazgatója.

A Ripple technológiai igazgatója, David Schwartz az átláthatóság fontosságát hangsúlyozta az új stabilcoin bevezetése során. Az átláthatóság a múltban vitatott kérdés volt a stablecoin-kibocsátók között, és a Ripple célja, hogy ez legyen stratégiájának egyik sarokköve, amikor belevág ebbe az új vállalkozásba.

A döntés, hogy a Ripple-nek a SEC-vel kapcsolatos jelenlegi jogi bonyodalmai ellenére is folytatja a stablecoin-kezdeményezést, részben opportunista. A Ripple felismerte a fejlődő piaci dinamikát és a lehetőséget, hogy helyet vájjon magának az olyan félelmetes versenytársak között, mint a Tether USDT és a Circle USDC.

A Ripple-re és XRP tokenjére gyakorolt hatások

Schwartz azt állította, hogy a Ripple stabilcoinjának bevezetése jelentősen megfiatalíthatja a decentralizált pénzügyi (DeFi) tájképet az XRP Ledger ökoszisztémán belül. Bár a főkönyv rendelkezik decentralizált tőzsdével (DEX), annak kihasználtsága más blokklánchálózatokhoz képest viszonylag szerény volt.

Egyre nagyobb a kíváncsiság arra vonatkozóan is, hogy ez a stabilcoin hogyan befolyásolhatja a Ripple meglévő kínálatát, különösen a natív XRP tokent. Annak ellenére, hogy egy jogi ítélet tisztázta, hogy az XRP nem értékpapír, a piaci értéke nem látott jelentős mozgást. Ezt a stagnálást gyakran a folyamatban lévő jogi eljárás elhúzódó hatásainak tulajdonítják.

A Ripple stabilcoinjának bevezetése azonban katalizátorként szolgálhat az XRP hasznosságának és likviditásának növelésében, ami potenciálisan erősítheti a tokenbe vetett piaci bizalmat.

A legutóbbi frissítéskor az XRP piaci árfolyamát 0,59 dolláron jegyezték, ami körülbelül 3%-os emelkedést jelent az előző 24 órás időszakhoz képest. Az eszköz teljesítménye a héten a konszolidáció mintáját mutatja, az elmúlt hét napban egy enyhe, alig több mint 3%-os csökkenés volt megfigyelhető.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára