KuCoin $9B Bombshell: Pénzmosás leleplezése

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) hivatalosan megvádolta a KuCoin kriptopénzváltót, valamint annak társalapítóit a pénzmosás elleni előírások megsértésével. A kedden bejelentett jogi lépés a KuCoin és alapítói, Chun Gan és Ke Tang ellen irányul, azzal a váddal, hogy a szükséges engedélyek nélkül pénzszállító vállalkozást működtettek, és megsértették a banktitoktartási törvény rendelkezéseit.

A minisztérium bírálja a tőzsdét a pénzmosás elleni nem megfelelő intézkedések miatt, kiemelve, hogy nem hajtott végre hatékony eljárásokat ügyfelei személyazonosságának ellenőrzésére, valamint hogy hanyagul jelentette a gyanús tevékenységeket a törvény által előírtak szerint.

A részletes vádakban a DOJ azzal vádolja a KuCoin-t, hogy tudatosan kijátszotta az Egyesült Államokban előírt pénzmosás elleni és az ügyfél megismerésére vonatkozó előírásokat. Ezt a kikerülést a KuCoin a jelentések szerint úgy valósította meg, hogy a KuCoin úgy tüntette fel tevékenységét, mintha nem lenne amerikai ügyfélköre, annak ellenére, hogy jelentős számú felhasználója van az Egyesült Államokból.

A vádirat kiemeli a kormány vádját, miszerint a KuCoin platformja több mint 9 milliárd dollár tisztára mosását segítette elő, kihasználva jelentős amerikai ügyfélkörét.

Damian Williams, a New York déli körzetének amerikai ügyésze az üggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a KuCoin kihasználta nagy amerikai ügyfélbázisát, hogy a világ vezető kriptopénz-tőzsdéinek sorába emelkedjen, ahol napi több milliárd dolláros tranzakciókkal és évi több trillió dolláros kereskedési volumennel büszkélkedhet.

Williams hangsúlyozta, hogy miközben a KuCoin profitált az Egyesült Államokban kínált lehetőségekből, állítólag úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a pénzügyi bűncselekmények és a korrupció felismerésére és felszámolására szolgáló amerikai törvényeket. Szerinte a KuCoinhoz hasonló pénzügyi szervezetek, amelyek élvezik az amerikai piac által kínált előnyöket, kötelesek betartani a pénzügyi bűncselekmények elleni küzdelem jogi kereteit is.

Ráadásul a DOJ bejelentésével azonos kedden a Commodity Futures Trading Commission külön polgári peres eljárást kezdeményezett a KuCoin ellen az Igazságügyi Minisztérium szerint, ami az amerikai szabályozó szervek összehangolt erőfeszítéseit jelzi a kriptopénz-tőzsde és vezetői által elkövetett állítólagos törvénysértések kezelésére.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára