Kraken új szabálya: Kraken: Tulajdonosi közzététele a brit önmegőrző kriptotárcák esetében

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Kraken, egy kiemelkedő amerikai székhelyű kriptopénz tőzsde, amely a biztonság és a szabályozási megfelelés iránti elkötelezettségéről ismert, megerősíti a saját üzemeltetésű pénztárcák tranzakcióinak felügyeletét. A tőzsde bejelentette, hogy fokozni kívánja az olyan, saját tárolású tárcákat érintő tranzakciók ellenőrzését, amelyek a tőzsde egyesült királyságbeli címeivel kötöttek kapcsolatot.

Ez a döntés, amelyet James Van Straten, a Cryptoslate elismert elemzője az X-en megosztott e-mailben fedett fel, aláhúzza a Kraken elkötelezettségét az átláthatóság és a szabályozás betartása iránt.

A meg nem nevezett címzettnek küldött e-mail szerint a Kraken az Egyesült Királyságban érvényes szabályozásra hivatkozik, amely előírja az ügyfelek aktuális és átfogó információinak karbantartását, különösen az önmegőrző pénztárcákkal folytatott számla-tevékenységükre vonatkozóan. Ezek a tárcák, ahol a magánkulcsok kizárólagos tulajdonjoga és ellenőrzése a tulajdonosé, egyedi kihívásokat jelentenek a megfelelés és a biztonság szempontjából.

A hitelesnek minősített e-mailben ismertetjük a Kraken követelményét a tőzsdével folytatott tranzakciókban részt vevő, saját letétbe helyezett tárcák tulajdonjogának ellenőrzésére vonatkozóan. Ezzel szemben, ha ezek az önmegőrző tárcák nem az ügyfél közvetlen ellenőrzése alatt állnak, a Kraken megköveteli az ezeket a tárcákat kezelő személyek nevének és lakcímének közzétételét.

Ezen túlmenően a tőzsde február 13-i határidőt szabott meg ezen információk benyújtására. A kötelezettség elmulasztása a hivatkozott számla zárolását eredményezi, ami gyakorlatilag ultimátumként szolgál az azonosítatlan ügyfél számára.

Van Straten ezzel kapcsolatos kommentárja kiemeli az Egyesült Királyságban a felügyeleti intézkedések behatolásával kapcsolatos aggodalmakat. Cris Carrascosa kriptopénzhez kötődő ügyvéd csatlakozik ezekhez az érzésekhez, rámutatva az ilyen előírások lehetséges kiterjesztésére az egész Európai Unióra (EU), amelyek a tervek szerint a következő év december 30-tól lépnek hatályba.

Ez a szabályozási környezet, amelyet az (EU) 2023/1113 rendelet, közismert nevén a pénzátutalási rendelet (TFR) foglal magában, egységes adatszolgáltatási követelményeket állapít meg a szolgáltatók által az EU-n belül elősegített tranzakciókra vonatkozóan.
Az ilyen intézkedések végrehajtása aláhúzza az átláthatóság fokozására és a kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos kockázatok mérséklésére irányuló szabályozási erőfeszítéseket az európai gazdasági környezetben.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára