Kiyosaki azt jósolja, hogy a Bitcoin 2 millió dollárra fog emelkedni!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A “minden összeomlik” néven ismert átfogó pénzügyi visszaesésről szóló szörnyű előrejelzések közepette, és a biztonságosnak tartott eszközökbe való befektetést szorgalmazó útmutatások közepette Robert Kiyosaki, a nagyra becsült befektető és a “Rich Dad Poor Dad” című, legkelendőbb pénzügyi könyv ismert szerzője, Robert Kiyosaki egy rendkívül optimista előrejelzéssel fejezte ki egyetértését a Bitcoin (BTC) tekintetében.

Pontosabban, Kiyosaki nyilvánosan támogatta Cathie Wood, a több tőzsdén kereskedett alapot (ETF) felügyelő cég, az ARK Invest nagyra becsült alapítója és vezérigazgatója által készített előrejelzést. Wood korábban azt vetítette előre, hogy a Bitcoin értéke megdöbbentő módon érménként 2,3 millió dollárra emelkedhet. Kiyosaki az X közösségi médiaplatformon április 11-én kelt bejegyzésében adott hangot egyetértésének ezzel a merész jóslattal.

Bölcsességszerzés a hibákon keresztül

Kiyosaki emellett dicsérte Woodot azért, mert “bátran elkövetett hibákat és tanult belőlük”. Azzal érvelt, hogy a hibák elkövetésének és az azokból való tanulságok levonásának képessége a siker és az életben való megelégedettség egyik jellemzője, egyenesen kritizálva a hagyományos oktatási rendszert, amiért az nem képes felkészíteni az egyéneket a valós kihívásokra.

Továbbá bírálta az oktatási intézményeket, amiért olyan kultúrát támogatnak, amelyben az intelligenciát a kudarcok hiányával azonosítják, és arra bátorította követőit, hogy a Bitcoinba fektetve vállalják a kockázatokat. Azt állította, hogy függetlenül attól, hogy Wood jóslata pontosnak bizonyul-e vagy sem, a befektetés aktusa tudással gazdagítja őket, és ezáltal képzettebbé, intelligensebbé és bölcsebbé teszi őket.

Bitcoin árjóslás

Érdemes megjegyezni, hogy Wood 2,3 millió dolláros árcélját a Bitcoinra vonatkozóan idén február végén határozta meg, nem sokkal azelőtt, hogy a kriptopénz új történelmi csúcsot (ATH) ért el. Ez az előrejelzés az akkori értékhez képest több mint 3600%-os potenciális növekedést sugallt.

Wood ezen előrejelzése lényegesen ambiciózusabb, mint Kiyosaki bármelyik korábbi előrejelzése, amelyekben 300 000 dollárig történő potenciális emelkedés szerepelt, sőt, egy gazdasági visszaesés esetén még egy spekulatív 1 millió dolláros emelkedés is.

A jelentés pillanatában a Bitcoin értéke 70 650 dolláron állt, ami 2,63%-os növekedést jelent a nap folyamán és 6,48%-os emelkedést az előző héthez képest, annak ellenére, hogy a legfrissebb, április 11-én rendelkezésre álló adatok szerint egy hónap alatt kisebb, 1,36%-os csökkenés következett be.

Mindent figyelembe véve csak az idő fogja eldönteni, hogy Wood és Kiyosaki Bitcoinra vonatkozó előrejelzései mennyire helytállóak. Lényeges azonban kiemelni, hogy az ilyen konkrét előrejelzésekre alapozott befektetési döntések jelentős kockázatokkal járnak. Ezért rendkívül fontos, hogy alapos kutatást végezzenek, és alaposan mérlegeljék ezeket a kockázatokat, mielőtt befektetnek.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára