Kilenc új Bitcoin ETF-ek Hit 300K BTC alatt 2 hónap: Mi a következő?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Kevesebb mint két hónappal a piaci debütálásuk óta a kilenc nemrég bevezetett spot bitcoin tőzsdén kereskedett alap gyorsan jelentős állományt halmozott fel, mostanra meghaladta a 300.000 BTC-t a kezelt eszközökben, ami a Grayscale átalakított GBTC alapját leszámítva figyelemre méltó mérföldkő.

A K33 Research friss adataiból kiderül, hogy ez a kilenc ETF együttesen 303 002 BTC-t halmozott fel, ami a tegnapi záró adatok alapján körülbelül 17 milliárd dollár értékű. A január 11-én indított ETF-ek ezen kohorszába olyan neves szervezetek tartoznak, mint a BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Bitwise (BITB), Ark Invest 21Shares (ARKB), Invesco (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), Franklin Templeton (EZBC) és WisdomTree (BTCW), amelyek a bitcoin befektetési arénába belépő szereplők sokszínűségét képviselik.

Hogy kontextusba helyezzük ezt az eredményt, ezek az újonnan született ETF-ek most a teljes bitcoin-kínálat közel 1,5%-ával rendelkeznek, amely 21 millió BTC-t tesz ki. Ez meghaladja a kriptopénz tér neves szereplőinek állományát, beleértve a MicroStrategy 193 000 BTC-jét, a Tether 66 465 BTC-jét, sőt az összes nyilvános bitcoin bányász együttes állományát is.

A különböző ETF-ek közül a BlackRock IBIT spot bitcoin ETF-je emelkedik ki vezetőnek a kezelt vagyon tekintetében, több mint 128 000 BTC értékű, 7 milliárd dolláros értékkel büszkélkedve. Szorosan mögötte a Fidelity FBTC-je következik, 94 000 BTC-t meghaladó vagyonnal, ami 5 milliárd dollárnak felel meg a BitMEX Research meglátásai szerint.

Ezzel szemben a Grayscale átalakított GBTC alapja által tartott eszközök jelentős csökkenést tapasztaltak, január 11. óta több mint 28%-kal zuhantak, mintegy 619 000 BTC-ről (35 milliárd dollár) 444 000 BTC-re (25 milliárd dollár), ahogyan azt a CoinGlass adatai jelentették.

A nettó beáramlás meghaladja a 6 milliárd dolláros összértéket

Az összes amerikai spot bitcoin ETF összes nettó beáramlása meghaladta a 6 milliárd dollárt, és csak tegnap jelentős, közel 520 millió dolláros beáramlást regisztráltak, ami a BitMEX Research szerint két hete a legnagyobb beáramlást jelenti. A Fidelity FBTC-je vezette a hétfői beáramlásokat 243,3 millió dollárral, amelyet az Ark Invest 21 Shares ARKB-ja követett 130,6 millió dollár értékű beáramlással. Annak ellenére, hogy a hétfői beáramlásokat tekintve a harmadik helyre csúszott vissza, a BlackRock általában domináns IBIT ETF-je még mindig félelmetes pozíciót tartott, 111,8 millió dollárt regisztrálva.

Ezzel szemben a Grayscale magasabb díjjal átalakított GBTC terméke a bevezetés napja óta a legalacsonyabb kiáramlást tapasztalta, mindössze 22,4 millió dollárral távozott az alapból, ami jelentős csökkenést jelent az előző kereskedési napokhoz képest, és töredéke az eddig összesen 7,5 milliárd dolláros kiáramlásnak.

Emellett az újonnan született kilenc ETF tegnap új napi forgalmi rekordot állított fel, a kereskedési volumen elérte a 2,4 milliárd dollárt, élén a BlackRock ETF-jével, amely átlépte az 1 milliárd dolláros határt, és ezzel felülmúlta az eszközök első kereskedési napján felállított korábbi napi rekordot.

“Ez már hivatalos… Az új kilenc bitcoin ETF ma 2,4 milliárd dollárral minden idők forgalmi rekordját döntötte meg, alig haladva meg az első napit, de nagyjából duplájára növelve a közelmúlt napi átlagát” – jegyezte meg Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője az X-en.

A bitcoin jelenleg 56 850 dolláron kereskedik. Az elmúlt 24 órában a Bitcoin árfolyama több mint 10%-ot emelkedett, így az éves nyereség 34% körülire nőtt.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára