JPMorgan’s $42K Bitcoin Plunge előrejelzés után felére csökkenése

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A közelgő, áprilisra tervezett Bitcoin megfeleződés esemény a JPMorgan elemzői szerint a Bitcoin értékének jelentős visszaesését katalizálhatja.

A szerdán kiadott átfogó jelentésükben az elemzők, élükön Nikolaos Panigirtzoglouval, a felezési esemény következményeit vizsgálják. Az esemény gyakorlatilag a Bitcoin-bányászok jutalmát a jelenlegi blokkonkénti 6,25 BTC-ről mindössze 3,125 BTC-re csökkenti. Az elemzők szerint ez a csökkenés visszahat a bányászati ökoszisztémára, ami rontja a bányászok jövedelmezőségét és növeli a Bitcoin előállítási költségét.

Bitcoin-halving

“A bitcoin előállítási költsége empirikusan a bitcoin árának alsó korlátjaként hatott” – mondták az elemzők. “Az általunk becsült előállítási költségtartomány központi pontja jelenleg 26 500 dolláron áll, ami a felezési esemény után mechanikusan megduplázódna, 53 000 dollárra.”

Az elemzők azonban nem vakok a potenciális ellenszéllel szemben. A Bitcoin-hálózat hashrátájának a felezés utáni 20%-os visszaesését valószínűsítik, és ezt nagyrészt a kevésbé hatékony bányászberendezések várható elvándorlásának tulajdonítják a csökkenő jövedelmezőség miatt. Ez a várható csökkenés, valamint a feltételezett 0,05 $/kWh átlagos villamosenergia-költséggel párosulva a becsült előállítási költségtartományt szerényebb 42 000 $-ra csökkentheti – fejtették ki az elemzők.

“Ez a 42 000 dolláros becslés egyben az a szint is, amely felé a bitcoin árfolyamát elképzeléseink szerint sodródni fog, amint a bitcoin-felhajtás okozta eufória április után lecseng” – tette hozzá. mondták az elemzők.

Jelenleg a Bitcoin 62 730 dollár körüli árfolyamot parancsol.

Koncentráció a Bitcoin-bányászati ágazatban

A feleződésen túlra tekintve az elemzők olyan tájat prognosztizálnak, ahol az átlag alatti áramköltséggel és technológiailag kiváló felszereléssel rendelkező Bitcoin-bányászok nagyobb eséllyel vészelik át a vihart. Ezzel szemben a magas termelési költségekkel terheltek ingatag talajon találhatják magukat.

Következésképpen az elemzők szerint a Bitcoin-bányászati ágazaton belüli konszolidáció van a láthatáron, a tőzsdén jegyzett bányászok pedig a nyereségesség megőrzése érdekében a költségek racionalizálásával nagyobb piaci részesedést akarnak szerezni.

“A bitcoin bányászok között régiókon átívelő fúziók és felvásárlások révén némi horizontális integrációra is sor kerülhet, hogy kihasználják az üzleti szinergiákat” – állapították meg az elemzők.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára