Top kripto

  Jelentés: Coinbase a harmadik helyre esik a globális rangsorban

  A Coinbase, az egyik legnagyobb amerikai kriptotőzsde, az intenzív verseny miatt veszít a globális kereskedési volumenben, mivel a spot Bitcoin ETF-ek bevezetése az Egyesült Államokban megrengette a piacot.

  A Kaiko blokkláncelemző cég jelentése szerint a Coinbase már nem a második legnagyobb a globális kereskedési volumenben. A Coinbase piaci részesedése 2023 októbere óta 11%-ról 8%-ra esett vissza. Eközben a rivális tőzsde, a Bybit már a globális kereskedési volumen mintegy 16%-át birtokolja.

  A Bybit növekedése Kaiko szerint a kereskedési díjak csökkentéséből származik. Ez azonban nem az egyetlen oka a sikerének. A Bybit profitált a Binance szabályozási problémáiból is.

  Kaiko adatai azt mutatják, hogy a Bybit volumenének növekedését a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) hajtja. Ezen eszközök piaci részesedése a Bybit-en 17%-ról 53%-ra nőtt az elmúlt évben. Másrészt a Binance-nél nagyobb növekedést tapasztaltak az altcoin kereskedésben. Bár a Binance 54%-os piaci részesedéssel továbbra is vezető, a Bitcoin és Ethereum volumene idén 59%-ról 43%-ra esett vissza. Kaiko szerint ez a változás a kockázati hangulat változásaival magyarázható, amely a medvepiacok idején általában csökken.

  A Bybit sikere ellenére a Wall Street visszahúzódik. A Citadel Securities által támogatott Hidden Road cég május végén leállította ügyfeleinek a Bybithez való hozzáférést. Ennek oka a Bybit KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering) eljárásaival kapcsolatos nézeteltérések voltak. A Bybit még nem nyilatkozott nyilvánosan erről az ügyről. Egy szóvivő azonban azt mondta, hogy a platform „elkötelezett az átláthatóság mellett, és a felülvizsgálat előrehaladtával frissítéseket fog közölni”.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..