Top kripto

  Japán Crypto Exchange Hit által $305M Bitcoin lopás

  Egy japán kriptotőzsde üzemeltetője pénteken több mint 300 millió dollár értékű bitcoin elvesztéséről számolt be egy „illetéktelen szivárgás” miatt.

  A DMM Bitcoin egy blogbejegyzésben osztotta meg a részleteket, melyből kiderül, hogy 4 502,9 BTC-t loptak el, ami a jelenlegi piaci árfolyamon 305,1 millió dollárt ér.

  A tőzsde biztosította az ügyfeleket, hogy bitcoinbetéteik teljes mértékben garantáltak. Azt tervezik, hogy a csoporthoz tartozó vállalataik támogatásával megszerzik az elveszett BTC-nek megfelelő összeget. Ennek a folyamatnak az ütemezését azonban nem közölték.

  A lopás tokiói idő szerint 13:26-kor történt. Ez egybeesik egy 4502 BTC-s tranzakcióval, amelyet a Whale Alert fiók jelzett az X-en.

  A DMM Bitcoin leállította a kriptokivonásokat, az azonnali piaci vásárlási megbízásokat és az új tőkeáttételes kereskedési pozíciókat. Az új számlanyitásokat is átvizsgálják. A jenben történő kifizetések a szokásosnál tovább tarthatnak.

  A tőzsde nem pontosította, hogy mikor indulnak újra a szolgáltatások, de megemlítette, hogy egy külön közleményben további információkkal szolgál majd.

  A Nikkei japán hírszolgálat jelentése szerint a DMM Bitcoin 2023 végén mintegy 370 ezer ügyfélszámlával rendelkezett.

  Ha ez a lopás megerősítést nyer, akkor ez az egyik legnagyobb kriptotőzsdei támadás lenne.

  A Coincheck 2018-ban 58 milliárd jen, azaz körülbelül 533 millió dollár értékű kriptót lopott el. A Monax online brókercég még abban az évben felvásárolta a Coinchecket.

  Japán a hírhedt Mt. Gox Bitcoin-tőzsde összeomlásáról is ismert, amely 2014-ben több mint 400 millió dollárt veszített. A hitelezőknek történő pénzosztás folyamata már közel egy évtizede tart, és lassan a végéhez közeledik.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..