Hong Kong elindítja az első Bitcoin & Ether ETF-eket, hogy uralják a kriptót

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Hétfőn Hongkong jóváhagyta a bitcoin és ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) spot kérelmeit, tovább erősítve ezzel azon törekvését, hogy a kriptopénzek egyik legfontosabb regionális központjává váljon.

A China Asset Management, egy kiemelkedő kínai vagyonkezelő cég bejelentette, hogy hongkongi részlege engedélyt kapott a hongkongi értékpapír- és határidős bizottságtól a spot kriptopénz ETF-ekre vonatkozó lakossági vagyonkezelési szolgáltatások nyújtására. A cég spot bitcoin és ether ETF-ek bevezetésére készül az OSL és a BOCI International vállalatokkal partnerségben. Az OSL kijelentette, hogy a China Asset Management első virtuális eszközök kereskedési és al-letétkezelői partnere lesz ezekkel a készülő ETF-ekkel kapcsolatban.

Emellett a Harvest Global Investments elvi jóváhagyást kapott az SFC-től két spot kripto ETF-je számára a vállalat közleménye szerint. A cég megjegyezte, hogy ezek az ETF-ek, amelyeket az OSL-lel együttműködve indítanak, olyan problémák kezelésére szolgálnak, mint a magas marginkövetelmények. Az OSL kommentálta az együttműködést, kiemelve jól megalapozott infrastruktúráját, amely az ETF-ek működéséhez elengedhetetlen biztonságos kereskedési környezetet fog biztosítani, biztosítva a mögöttes eszközök pontos és megbízható kezelését.

A Bosera Asset Management, amely szintén egy nagy kínai vagyonkezelő hongkongi székhelyű leányvállalata, a HashKey Capitalral együtt arról tájékoztatott, hogy feltételes jóváhagyást kaptak a szabályozó hatóságtól két spot kripto ETF közös kezelésére. Azt, hogy a “feltételes jóváhagyás” konkrétumai mit takarnak, a duó nem fejtette ki azonnal.

A Bosera és a HashKey megosztotta a Bosera HashKey Bitcoin ETF és a Bosera HashKey Ether ETF elindításának terveit is. Ezen ETF-ek célja, hogy a befektetők számára lehetőséget biztosítsanak arra, hogy bitcoin és éter felhasználásával közvetlenül jegyezhessenek részvényeket. Azonban még nem adtak ki időzítést ezeknek a bevezetéseknek az ütemezéséről.

“A Virtual Asset Spot ETF-ek bevezetése nemcsak új eszközallokációs lehetőségeket kínál a befektetőknek, hanem megerősíti Hongkong státuszát, mint nemzetközi pénzügyi központ és a virtuális eszközök központja” – áll a Bosera közleményében.

A kínai szárazföldön a kriptopénz-kereskedelem és -bányászat kiterjedt korlátozásával szemben Hongkong az utóbbi időben befogadóbb megközelítést alkalmaz a kriptoüzletekkel szemben. A régió 2023 júniusában hivatalosan is megkezdte a kripto engedélyezési rendszert, amely lehetővé teszi az engedélyezett tőzsdék számára, hogy kiskereskedelmi kereskedési szolgáltatásokat nyújtsanak. Az engedélyeket eddig két platform – a HashKey és az OSL – kapta meg.

Éter ETF-ek

Adrian Wang, a Metalpha, egy ázsiai székhelyű digitális eszközkezelő cég vezérigazgatója elmondta, hogy a közelgő spot ether ETF-ek valószínűleg jelentős érdeklődésre számíthatnak.

“Úgy gondolom, hogy az ETF-ek nagyobb befolyással és jelentőséggel bírhatnak a bitcoinhoz képest, mivel a befektetőknek lehetőségük van arra, hogy bitcoin kitettséget szerezzenek a bitcoinhoz kapcsolódó részvényekkel, például bányavállalatokkal, de egyelőre nincsenek ETH-hoz kapcsolódó részvények” – mondta Wang.

Angela Ang, a Szingapúri Monetáris Hatóság korábbi szabályozója, jelenleg a TRM Labs blokklánc-intelligencia cég vezető politikai tanácsadója hozzátette: “A spot Ether ETF-ek hongkongi jóváhagyása, amely megelőzi az USA hasonló döntését, jelentős mérföldkövet jelent Hongkong fejlődésében, hogy vezető kriptopénz központjává váljon. Tekintettel az Ethereum kitettség korlátozott alternatíváira, ezek az Ether ETF-ek jelentős befektetői érdeklődésre tarthatnak számot”.”

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára