Top kripto

  Hedge Fund Giant fogadás $2B a Bitcoin ETF-ekre

  A Millennium Management nemzetközi fedezeti alap nyilvánosságra hozta, hogy az idei első negyedévben közel 2 milliárd dollárt tartott spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokban (ETF).
  Március 31-én a Millennium 1,94 milliárd dollárt tartott öt fő spot Bitcoin ETF-ben. Ez az információ az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott 13F-bejelentéséből származik.

  A fedezeti alap a spot Bitcoin ETF-állományát öt termék között diverzifikálta: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) és Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).
  A BlackRock Bitcoin alapja volt a Millennium legnagyobb részesedése, több mint 844 millió dolláros befektetéssel. A Fidelity alapja a második helyen állt, valamivel több mint 806 millió dollár értékű FBTC-részvénnyel.

  A legnagyobb EFT-tulajdonosok

  Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője a Millenniumot a Bitcoin ETF-tulajdonosok „királyának” nevezte. Megjegyezte, hogy a cég 200-szor akkora kitettséggel rendelkezik, mint az átlagos új ETF-tulajdonos a top 500-as listán.

  Balchunas szerint az új spot Bitcoin ETF vásárlók mintegy 60%-a befektetési tanácsadó cég volt, míg mintegy 25%-a fedezeti alap volt.

  A legutóbbi 13F bejelentésekből kiderült, hogy kik vásárolnak spot Bitcoin ETF-eket. Matt Hougan, a Bitwise befektetési igazgatója szerint ez optimistábbá tette őt a Bitcoin jövőjét illetően.

  Egy május 13-i feljegyzésben Hougan azt írta, hogy a negyedéves 13F bejelentések fontos részleteket tárnak fel arról, hogy kik vásárolják ezeket az alapokat. Hozzátette, hogy az intézményi érdeklődés nagymértékűsége pozitív jel a Bitcoin számára.

  Hougan kiemelte az olyan cégek jelenlétét, mint a Hightower Advisors, a Bracebridge Capital és a Cambridge Investment Research, mint Bitcoin ETF-tulajdonosok. Úgy vélte, hogy a május 15-i bejelentési határidőig több mint 700 professzionális cég lehet, amelyek teljes AUM-je megközelíti az 5 milliárd dollárt.

  Május 14-én Wisconsin állam összesen 164 millió dolláros befektetést tett közzé két, a Grayscale és a BlackRock által kínált alapban.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..