Fidelity új lépése: Ethereum ETF-ben való részvétel

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A pénzügyi titán Fidelity Investments jelentős módosításokat eszközölt a spot ether tőzsdén kereskedett alap (ETF) iránti kérelmében, és olyan speciális záradékokat épített be, amelyek lehetővé teszik a digitális valuta, az ether tétbe helyezését. Ezt a stratégiai frissítést a cég március 18-án kelt eredeti bejelentésének részletes módosításában világították meg. A Fidelity felvázolta lehetséges stratégiáját, és kijelentette:

“Az Alap által esetlegesen végzett tétgyűjtési tevékenységért cserébe az Alap bizonyos hálózati jutalmakat kapna ether tokenek formájában, amelyek az Alap számára a nyújtott szolgáltatások ellentételezéseként jövedelemként kezelhetők”.

Ez a módosítás egyértelműen jelzi a vállalat azon szándékát, hogy részt kíván venni a tétgyűjtési műveletekben, amelyek során arra számít, hogy hálózati jutalmakat kaphat éter-tokenek formájában. Ezek a jutalmak potenciálisan bevételként elszámolhatók az Alap számára, és a nyújtott tétgyűjtési szolgáltatások ellenértékeként szolgálhatnak.

Az e területen működő egyik vezető szervezet, a Lido jelenleg mintegy 35 milliárd dollár értékű etherre vonatkozó tétgyűjtési műveleteket felügyel, ami rávilágít az Ethereum-hálózaton belüli tétgyűjtési tevékenységek jelentős méretére.

Spot bitcoin ETF-jének januári jóváhagyását követően a Fidelity sikeresen felhalmozott egy lenyűgöző 132 570 bitcoint, ami 9 milliárd dollárt meghaladó eszközértéknek felel meg, ami az első vállalkozását jelenti a spot kriptopénzek tőzsdén kereskedett termékeinek birodalmában.

A tét elhelyezése magában foglalja a tranzakciók érvényesítésében való aktív részvételt egy blokkláncon, amely egy proof-of-stake (PoS) mechanizmuson működik. A résztvevők vagy “stakerek” jutalomért cserébe kriptovaluta-állományukat a hálózat biztonságának és működésének támogatására fordítják.

Tekintettel arra, hogy a Fidelity több milliárd dolláros befektetésekkel rendelkező pénzügyi óriásvállalat, az ether tétbe való belépése jelentősen befolyásolhatja az Ethereum ökoszisztéma dinamikáját, és valószínűleg megváltoztathatja annak működési és gazdasági környezetét.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára