Etiópia vízenergia felhívja a kínai Bitcoin bányászok

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Etiópia állami energiavállalata a közelmúltban 21 bitcoin bányászati céggel kötött megállapodást, ami jelentős előrelépést jelent az afrikai országnak a bitcoin bányászati műveletek virágzó központjaként való pozicionálásában. Ezek a stratégiai partnerségek nemcsak azt támasztják alá, hogy Etiópia globális szereplővé vált a bitcoin-bányászati ágazatban, hanem a devizatartalékok megerősítésének ígéretes lehetőségét is jelentik.

A Bloomberg jelentése szerint Nuo Xu, a China Digital Mining Association alapítója úgy véli, hogy Etiópia együttműködése a bitcoin bányászokkal, valamint a Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) üzembe helyezése jelentős érdeklődést fog kiváltani a kínai bányászati vállalkozások részéről. A tényezők ezen összefonódása várhatóan emelni fogja Etiópia státuszát, mint a kriptopénzpiacot szemmel tartó kínai befektetők által preferált célpontot.

Árnyaltabb perspektívát kínálva figyelemre méltó, hogy az Etiópiában áramellátási szerződéssel rendelkező 21 bitcoin-bányász között a megdöbbentő többség Kínából származik, és csak marginálisan képviseltetik magukat a nem kínai vállalatok.

A bitcoin-ellenes klímaaktivisták által hangoztatott állítások ellenére, amelyek azt sugallják, hogy a devizatermelést helyezik előtérbe a környezetvédelmi aggályokkal szemben, Nemo Semret, a QRB Labs vezérigazgatójának meglátásai mást sugallnak. Semret megerősíti Etiópia szigorú szabályozási keretrendszerét, hangsúlyozva a kormány által az elmúlt két évben végzett szigorú átvilágítási folyamatot, hogy biztosítsa a megfelelőséget a bimbózó kriptopénzszektoron belül.

Az Abiy Ahmed miniszterelnök által vezetett etióp kormány proaktív hozzáállása nyilvánvaló a kriptotermékek, köztük a bányászati tevékenységek szabályozását célzó irányelvek kiadásában. Ez a proaktív megközelítés alátámasztja Etiópia elkötelezettségét a kedvező szabályozási környezet előmozdítása mellett, miközben kihasználja a kriptopénz-iparág potenciális gazdasági előnyeit.

A jövőre nézve az etiópiai bitcoin-bányászati műveletek fenntarthatósága továbbra is spekuláció tárgyát képezi. A GERD által elősegített bőséges vízenergiaforrások azonban ígéretesek a bitcoin-bányászat környezeti hatásaival kapcsolatos aggodalmak enyhítésére, amelyet gyakran kritizálnak a nem megújuló energiaforrásokra való támaszkodás miatt.

Etiópia előnyös földrajzi adottságai, mint például a főváros, Addisz-Abeba magasan fekvő, 2400 méterrel a tengerszint felett fekvő fekvése, kedvező feltételeket biztosítanak a bányászati tevékenységek számára. Ez, a mérsékelt átlaghőmérséklettel párosulva, Etiópiát a globális bitcoin-bányászat egyik félelmetes versenyzőjeként pozícionálja, amely potenciálisan vetekedhet az olyan bevett központokkal, mint az Egyesült Államok Texas állama.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára