Top kripto

  El Salvador GDP-je 2029-re 10X-re emelkedik a Bitcoin és az AI segítségével: Cathie Wood

  Az ARK Invest vezérigazgatója, Cathie Wood szerint El Salvador gazdasága a tízszeresére nőhet a következő öt évben, ha Nayib Bukele elnök alatt folytatódik a Bitcoin és a mesterséges intelligencia (AI) bevezetése.

  „Bukele elnök eltökéltsége, hogy El Salvadort a Bitcoin és az AI közösségek – a történelem két legnagyobb gazdasági és technológiai forradalma – oázisává tegye, az oka annak, hogy úgy vélem, hogy a reál-GDP a következő öt évben 10-szeresére nőhet” – írta Wood egy május 28-i X-posztban, miután találkozott Bukelével.

  A Wood és Bukele közötti találkozó középpontjában a Bitcoin tőkepiacokra való integrációja, a mesterséges intelligencia fejlődése és az adópolitika állt.

  Max Keiser, Bukele tanácsadója Bitcoin-ügyekben, elmondta, hogy Wood részletezte, hogyan tudná El Salvador 2029-re 300 milliárd dollárra növelni a GDP-jét. Stacy Herbet, a Bitcoin szószólója, Arthur Laffer amerikai közgazdász és Marc Seal, az ARK Invest kutatási munkatársa is jelen volt.

  A Világbank adatai szerint El Salvador GDP-je 2022-ben 32,4 milliárd dollár volt, ami több mint 30%-os növekedés Bukele 2019 júniusi hivatalba lépése óta. A 300 milliárd dollár elérése El Salvador GDP-jét olyan országokhoz igazítaná, mint Románia, a Cseh Köztársaság és Chile.

  Bukele elnöksége óta El Salvador törvényes fizetőeszközzé tette a bitcoint, megszüntette a technológiai innovációra kivetett adókat, és eltörölte a külföldi befektetések és átutalások jövedelemadóját. 2024 áprilisában a Google 500 millió dolláros stratégiai partnerséggel terjeszkedett El Salvadorban.

  El Salvador 5764 bitcoint tart a kincstárában, 396,2 millió dollár értékben, ami 58,6%-os növekedést jelent az átlagos beszerzési árfolyamhoz képest. A Bitcoin elfogadása a helyiek körében azonban kihívásokkal szembesült.

  A többnyire technológiai analfabéta lakosság, a kereskedői végrehajtás hiánya és az El Salvador Chivo Wallet 2021-es bevezetésével kapcsolatos problémák akadályozták a fejlődést – mondta Jamie Robinson, a The Bitcoin Hardware Store stratégiai vezetője.

  A José Simeón Cañas Közép-Amerikai Egyetem januári felmérése szerint 2023-ban a helyi lakosságnak mindössze 12%-a használta legalább egyszer a Bitcoint vásárlásra, ami 2022-hez képest csökkenést jelent.

  Robinson megjegyezte, hogy a Bitcoin árának 2023 eleji emelkedése a kereskedők elfogadásának új hullámát indította el, olyan vállalatok vezetésével, mint a Walmart, a Starbucks és a Domino's.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..