Crypto tét: Mi az és hogyan működik

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Mi az a tét?

A kriptó tét egy módja annak, hogy jutalmat nyerj bizonyos kriptovaluták megtartásával. Ez egy olyan folyamat, amelynek során egy bizonyos időszakra zárolod az érméidet, hogy segítsd a blokklánc hálózat biztonságát. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a crypto stakinget.

Hogyan működik a tétgyűjtés?

A tétgyűjtés alapvető fogalom számos blokklánc-hálózatban, különösen azokban, amelyek a Proof of Stake (PoS) konszenzusmechanizmust vagy annak valamelyik változatát használják. Ez egy olyan folyamat, amely lehetővé teszi a hálózat résztvevői számára, hogy a hálózat natív kriptopénzének egy bizonyos összegét egy pénztárcában zárolják, hogy részt vehessenek a blokklánc műveleteiben, beleértve a tranzakciók érvényesítését, a hálózat biztosítását és az új blokkok létrehozását.

Itt egy egyszerűsített magyarázat a tétgyűjtés működéséről:

1. A tét bizonyításának megértése

 • A tét bizonyítása (PoS): Ellentétben a Proof of Work (PoW) működéssel, amelyhez a bányászoknak bonyolult matematikai problémákat kell megoldaniuk a tranzakciók érvényesítéséhez és új blokkok létrehozásához, a PoS a résztvevőkre, úgynevezett validátorokra vagy speakerekre támaszkodik, akik a kriptovalutáik egy részét a hálózatban való részesedésként zárolják.
 • Validálásra való kiválasztás: A PoS algoritmus a validátorokat a tétjük mérete és egyéb tényezők alapján választja ki egy új blokk létrehozásához, amelyek közé tartozhat a tét birtoklásának időtartama, a véletlenszerűség és egyéb hálózat-specifikus kritériumok.

2. A tételjárás

 1. Válasszon ki egy olyan kriptopénzt, amely támogatja a tétet. Sok különböző kriptovaluta támogatja a tétet, ezért ki kell választania a kívántat. Néhány népszerű tétes kriptovaluta közé tartozik az Ethereum, a Cardano, a Tezos és a Cosmos.
 2. Fiók létrehozása egy tétes platformon. Számos különböző tétes platform áll rendelkezésre, ezért ki kell választania egyet, amelyben megbízik. Néhány népszerű tétgyűjtő platform közé tartozik a Coinbase, a Kraken és a Binance.
 3. Transzferálja a kriptopénzét a tétgyűjtő platform számlájára. Amint létrehozott egy számlát egy tétgyűjtő platformon, át kell utalnia a kriptopénzét a számlájára. Ez lehetővé teszi, hogy feltegye érméit.
 4. Megkezdheti a kriptopénz tétbe helyezését. Amint a kriptopénze a platform számláján van, elkezdheti a tétbe helyezést. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos időszakra zárolja érméit. A pontos idő a kriptopénz és a tétgyűjtő platform függvényében változik.
 5. Megérdemel jutalmakat. Az érmék feltétezéséért cserébe jutalmakat kap, jellemzően további érmék vagy tokenek formájában. A pontos jutalmak a kriptovalutától és a tétgyűjtő platformtól függően változnak.

A tétgyűjtés nagyszerű módja annak, hogy passzív jövedelemre tegyen szert kriptopénzállományán. Ez egyúttal egy módja annak, hogy segítsd támogatni a blokklánc hálózatot, amelybe befektetsz. Azonban alapvető fontosságú, hogy mielőtt elkezdenéd feltölteni az érméidet, végezd el a kutatásodat. Kockázatokkal jár, például azzal, hogy elveszítheti érméit, ha a tétgyűjtő platform csődbe megy vagy feltörik.

A kriptopénzek tétbe helyezésének módjai

A digitális pénzvilágban számos módja van a kriptopénz feltétezésének, hogy jutalmakat keressünk. A tét elhelyezése azt jelenti, hogy a digitális érméid egy részét zárolod, hogy segítsd a blokklánc hálózat zökkenőmentes működését. Cserébe jutalomként extra érméket kapsz. Az alábbiakban a tétgyűjtés egyes módszereit vizsgáljuk meg, bemutatjuk, hogyan működnek, és mit kínálnak azoknak, akik részt vesznek benne.

Delegáció (delegált tétgyűjtés)

A delegált tétben a kriptopénz tulajdonosok a tokenjeiket egy validátorra (a konszenzusmechanizmusban részt vevő csomópont) delegálják. Ez lehetővé teszi a tokenek tulajdonosai számára, hogy tétjuttatásokat szerezzenek anélkül, hogy maguknak kellene egy csomópontot üzemeltetniük. Ez egy népszerű lehetőség azok számára, akik minimális technikai részvétellel szeretnének részt venni a tétgyűjtésben.

A delegálás előnyei:

 • Egyszerű használat: Egyszerűsített tétgyűjtési folyamat anélkül, hogy csomópontokat kellene kezelni vagy szoftvereket kellene karbantartani.
 • Megközelíthetőség: Elérhető azok számára, akiknek nincs technikai szakértelme vagy időbeli elkötelezettsége a közvetlen tétgyűjtéshez.
 • Kockázati diverzifikáció: A kockázat több validátor között oszlik meg, így potenciálisan csökken az egyes csomópontokkal kapcsolatos problémáknak való kitettség.

Hogyan működik a delegálás?

 1. Válasszon ki egy validátort: Válasszon egy jó hírnévvel rendelkező, megbízhatóan működő, jó hírnévvel rendelkező validátort.
 2. Delegálja az érméit: A feltett érméit átadhatja a kiválasztott érvényesítőnek, aki azokat a teljes tétjébe beszámítja.
 3. Az arányos jutalmak elnyerése: Az átruházott érmék mennyisége és az érvényesítő teljesítménye alapján kapja meg a tétjeinek jutalmát.

Megfontolandó tényezők:

 • Validátor hírneve: Válasszon egy olyan validátort, amely bizonyított üzemidővel, megbízhatósággal és biztonsággal rendelkezik.
 • Províziós arányok: Hasonlítsa össze a különböző hitelesítők jutalékrátáit, hogy megtalálja azt, amelyik a legjobban megfelel az Ön preferenciáinak.
 • Hálózati részvétel: Ellenőrizze a validátor aktivitását és hozzájárulását a konszenzusmechanizmushoz.
 • Platform vagy tőzsde támogatása: Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt platform vagy tőzsde támogatja a delegálást a kiválasztott hitelesítőhöz.

Közösített tét

A megosztott tétgyűjtés magában foglalja az erőforrások kombinálását más token-tulajdonosokkal, hogy növelje az esélyét annak, hogy kiválasztják a tranzakciók érvényesítésére és jutalmakat szerezzen. Ideális azok számára, akiknek esetleg nincs elég tokenjük a minimális tétkövetelmények teljesítéséhez, vagy akik diverzifikációval szeretnék csökkenteni a kockázatot.

A közös tét előnyei:

 • A hozzáférhetőség és az egyszerűség: Egyszerű tétgyűjtési folyamatot biztosít a technikai szakértelemmel vagy időbeli elkötelezettséggel nem rendelkező egyének számára.
 • csökkentett minimális tétkövetelmények: Kisebb mennyiségű feltett érmékkel is részt vehet, csökkentve ezzel a belépési korlátot.
 • Növeli a jutalmak esélyét: A jutalmak megszerzésének valószínűsége megnő, ha nagyobb csoporttal egyesítjük az erőforrásokat.
 • Kockázatok diverzifikálása: A kockázatot több résztvevő között osztja el, minimalizálva az egyes csomópontok problémáinak hatását.

Hogyan működik a közös tétgyűjtés?

 1. Jelentkezzen egy tétgyűjtő poolhoz: Válasszon egy jó hírű tétgyűjtő poolt, amely betartja a legjobb gyakorlatokat és a biztonsági szabványokat.
 2. A feltett érmék átadása: Migrálja a választott kriptopénzét egy tőzsdéről vagy külső pénztárcából a tétgyűjtő medencébe.
 1. Megosztás a jutalmakból: A tétekkel arányos jutalmakat kaphatsz a pool tétjéhez való hozzájárulásod alapján.

Megfontolandó tényezők:

 • Pool Reputation:Válasszon egy olyan medencét, amely bizonyított üzemidővel, megbízhatósággal és biztonsággal rendelkezik.
 • Províziós arányok:Hasonlítsa össze a különböző poolok jutalékrátáit, hogy megtalálja azt, amelyik megfelel az Ön preferenciáinak.
 • Pool teljesítménye:Értékelje a pool múltbeli teljesítményét a jutalmak elnyerésében és az üzemidő fenntartásában.
 • Díjszerkezet: Értse meg a pool által felszámított díjakat, például a kivonási vagy kezelési díjakat.

Folyékony tét

Ez a módszer lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy feltegyék a tokenjeiket, és cserébe egy likvid tokent kapjanak, amely a feltett befektetésüket képviseli. Ezek a likvid tokenek felhasználhatók a DeFi ökoszisztémán belül, így likviditást biztosítanak, miközben a tétre helyezéssel járó jutalmakat is elnyerik. Ez megoldja a hagyományos tétekben rejlő likviditási problémát.

A Liquid Staking előnyei:

 • Elősített likviditás: A felhasználók a feltett eszközeik értékéhez a feltöltés feloldása nélkül férhetnek hozzá, megkönnyítve a DeFi részvételt.
 • Az impermanens veszteség kockázatának csökkentése: Az LST-k fedezhetik a mögöttes eszköz átmeneti áringadozását, csökkentve ezzel az impermanens veszteség kockázatát.
 • Diverzifikációs potenciál: A felhasználók az LST-ket különböző DeFi protokollok és stratégiák között oszthatják el.
 • Elérhetőség a kisebb tétek számára: A likvid tét lehetővé teszi a részvételt kisebb összegű tétekkel, csökkentve ezzel a belépési korlátot.

Hogyan működik a Liquid Staking?

 1. Token Lock-up: A felhasználók a likvid tétet biztosító szolgáltatónál zárolják a feltett tokenjeiket.
 2. Receipt Token Issuance: A szolgáltató likvid tokeneket (LST-ket) bocsát ki, amelyek a felhasználó feltett eszközeit és a feltett jutalmakat képviselik.
 3. Liquiditás kihasználása: A felhasználók az LST-jüket DeFi tevékenységekre használhatják, miközben a szolgáltató a mögöttes eszközöket tétbe helyezi.
 4. Tétdíjak: A felhasználók a zárolt tokenjeiken tétjuttatásokat szereznek, amelyek az LST-kben tükröződnek.

Megfontolandó tényezők:

 • A szolgáltató hírneve: Válasszon egy jó hírű, bizonyítottan biztonságos és átlátható szolgáltatót.
 • Token felhasználás: Ismerje meg az LST-k likviditási lehetőségeit és a kapcsolódó kockázatokat.
 • Díjszerkezet: Tájékozódjon a likvid tétgyűjtő szolgáltató által felszámított díjakról, például a kivonási vagy kezelési díjakról.

Validátor csomópontok

Egy validátor csomópont futtatása magában foglalja a blokklánc konszenzusmechanizmusában való közvetlen részvételt. A validátorok megerősítik a tranzakciókat és új blokkokat hoznak létre. Ez a lehetőség jelentős technikai tudást, hardvert és gyakran jelentős minimális tétet igényel. Olyan nagymértékben elkötelezett résztvevők számára alkalmas, akik elkötelezettek a hálózat biztonsága és teljesítménye iránt.

A validáló csomópont létfontosságú a proof-of-stake (PoS) blokklánc hálózatokban. Ez egy olyan számítógép, amely a tranzakciók ellenőrzéséért és feldolgozásáért, a hálózat konszenzusmechanizmusának fenntartásáért és a részvételért járó jutalmakért felel.

A hitelesítő csomópontok fő feladatai:

 • Blokk érvényesítés: A validáló csomópontok felülvizsgálják és megerősítik a tranzakciók hitelességét, mielőtt a blokkláncba felvennék őket.
 • Konszenzusban való részvétel: A hitelesítő csomópontok részt vesznek a konszenzusmechanizmusban, ami biztosítja a hálózat biztonságát és integritását.
 • Jutalomszerzés: A validátor csomópontok jutalmat kapnak a hálózat biztonságához és a tranzakciók érvényesítéséhez való hozzájárulásért.

Hogyan működnek a validáló csomópontok?

 1. Staking: A validátor csomópontok letétbe helyezik kriptopénz állományukat, mint biztonsági letétet, hogy demonstrálják elkötelezettségüket a hálózat iránt.
 2. Blokk létrehozása: A validáló csomópontok versenyeznek az új blokkok létrehozásáért azáltal, hogy érvényes tranzakciókötegeket javasolnak.
 3. Konszenzusmechanizmusban való részvétel: A validáló csomópontok konszenzusra jutnak más csomópontokkal az új blokkok jóváhagyása és a blokklánc integritásának fenntartása érdekében.
 4. Jutalomelosztás:A hitelesítő csomópontok jutalmat kapnak a részvételükért, amely arányos a tétjükkel és a konszenzushoz való hozzájárulásukkal.

A validáló csomópontok szerepe a PoS-hálózatokban:

 • Biztonság: A hitelesítő csomópontok létfontosságú szerepet játszanak a hálózat biztonságában a tranzakciók ellenőrzésével és a konszenzusmechanizmus fenntartásával.
 • Decentralizáció: A hitelesítő csomópontok hozzájárulnak a hálózat decentralizációjához azáltal, hogy a konszenzusért való felelősséget több résztvevő között osztják szét.
 • Hálózati átbocsátóképesség: A hitelesítési csomópontok a tranzakciók hatékony ellenőrzésével és feldolgozásával segítenek fenntartani a hálózat áteresztőképességét.
 • Gazdasági ösztönzés: A validáló csomópontokat a jutalom megszerzésének kilátása motiválja a részvételre, ami a hálózat egészségének fenntartására ösztönzi őket.

Kérdés a kriptokockázatokról

Mennyit lehet átlagosan keresni a kriptó tétekkel?

A kriptotétek átlagos éves hozama 5% és 15% között van.

Biztonságos a kriptó tétje?

A kriptotétek feltétezése általában biztonságosnak tekinthető, de vannak bizonyos kockázatok, mint például az illikviditás és a validációs kockázat.

Jobb a tét elhelyezése, mint a tartás?

A kriptó tétbe helyezése jövedelmezőbb befektetési mód lehet, mint a tartás, de nagyobb kockázattal is jár.

Hogyan működik a kriptó tétje?

A tétgyűjtéssel passzív jövedelemre tehet szert azáltal, hogy a kriptopénzét a blokklánc hálózat támogatására zárolja.

Mennyi ideig tart a kriptó feltétezése?

A crypto letétbe helyezése néhány napig vagy akár néhány évig is tarthat, az adott kriptopénz és a letétbe helyezési platform függvényében.

Hogyan számolják ki a tétdíjakat?

A tétjutalmak kiszámítása az adott blokklánchálózattól és annak konszenzusmechanizmusától függ.

Éves százalékos hozam (APY)

A befektetési jutalmakat jellemzően éves százalékos hozamban (APY) fejezik ki. Az APY a jutalmak teljes százalékos aránya, amelyet a feltett kriptopénzeken egy év alatt várhatóan kereshet. Ez figyelembe veszi mind az alapkamatlábat, mind pedig a kamatozással járó kamatlábakat.

Báziskamatláb

Az alapkamatláb az, ahogyan a feltett kriptopénzedre jutalmat kapsz. Ezt a kamatlábat a blokklánc hálózat és annak konszenzusmechanizmusa határozza meg. Például az Ethereum 2.0 alapkamata jelenleg 4,6% körül van.

Compounding

Compounding az, amikor a jutalmak hozzáadódnak a feltett kriptopénzedhez, és elkezdesz jutalmakat keresni a jutalmaidon. Ez idővel jelentősen növelheti az APY-ját. Például, ha az APY 10%-os, és a jutalmaidat naponta kamatoztatod, akkor egy év alatt körülbelül 31%-kal többet keresel, mintha nem tennéd.

Lockup Period

Néhány blokklánchálózat megköveteli, hogy a kriptopénzét egy bizonyos időtartamra zárolja, mielőtt feloldhatja azt. Ez azért van, hogy megakadályozza az embereket abban, hogy kihasználják a rendszert azzal, hogy gyakran tétet raknak le és oldanak fel a kriptopénzükből. A zárolási időszak a blokklánchálózattól és az Ön által választott tétgyűjtő szolgáltatótól függően változhat.

Teljes jutalom

A teljes jutalmad a feltett kriptopénz, az alapkamatláb, a kamatozás gyakorisága és a zárolási időszak függvénye. Egy tétkalkulátor segítségével megbecsülheti, hogy mennyi jutalmat fog keresni.

Itt egy példa a tétjutalmak kiszámítására:

Feltételezések:

Tétellel járó jutalom mértéke: 5% évente (APY)

A feltett ETH kezdeti összege: 1 ETH

Kalkuláció:

 • 30 nap:
  • Tétdíjak = (1 ETH * 0.05 * 30) / 365
  • Staking rewards = 0.0041096 ETH
 • 60 nap:
  • Tétdíjak = (1 ETH * 0,05 * 60) / 365
  • Staking rewards = 0.00821917808 ETH
 • 90 nap:
  • Tétdíjak = (1 ETH * 0.05 * 90) / 365
  • Staking rewards = 0.01232876712 ETH
 • 120 nap:
  • A tétre tett jutalmak = (1 ETH * 0,05 * 120) / 365
  • Staking rewards = 0.01643835616 ETH

Mint láthatod, minél hosszabb ideig teszed fel az ETH-t, annál több jutalmat kapsz. Ez azért van, mert a tétre tett jutalom mértéke az idő múlásával halmozódik. Alapos tervezéssel és megfontolással a tétgyűjtés remek módja lehet annak, hogy passzív jövedelemre tegyél szert a kriptopénz állományodon, és támogasd a blokklánc hálózatokat, amelyek fontosak számodra.

*Nem szabad elfelejteni, hogy ezek csak becslések, és az Ön által keresett tétjuttatások tényleges összege az Ön által használt konkrét tétgyűjteménytől és az általános piaci körülményektől függően változik.

TOP 5 tétérme

Merüljünk bele a “Top 5 Staking Coins” című cikkbe, kiemelve a legjobb kriptovalutákat a tétgyűjtéshez. Ezeket az érméket a jó jutalmak, a stabilitásuk és az alapján választottuk ki, hogy hogyan javítják a blokklánc világát. Itt megnézzük, hogy miért érdemes ezeket az érméket megfontolni mindenkinek, akit érdekel a tétgyűjtés.

Ethereum

Az Ethereum (ETH) a világ legnépszerűbb kriptopénze, és az egyik legaktívabb tétgyűjtő közösséggel rendelkezik. Az ETH letétbe helyezésével jutalmakat kereshetsz, miközben segítesz a hálózat biztonságának megteremtésében.

Binance

A Binance (BNB) a Binance Exchange, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjének natív tokenje. A BNB feltétezésével jutalmakat szerezhetsz, miközben segítesz a Binance Chain hálózatának biztosításában.

Polkadot

A Polkadot (DOT) egy többláncú hálózat, amely különböző blokkláncokat köt össze. A DOT tétje lehetővé teszi, hogy jutalmakat keress, miközben segítesz a hálózat védelmében és részt veszel a kormányzati döntésekben.

Solana

A Solana (SOL) egy nagy teljesítményű blokklánc, amelynek célja, hogy a skálázhatóság és a sebesség tekintetében az Ethereummal vetekedjen. A SOL letétbe helyezésével jutalmakat kereshetsz, miközben segítesz a hálózat biztonságának megteremtésében.

Cardano

ACardano (ADA) egy kriptopénz, amelyet úgy terveztek, hogy skálázhatóbb és hatékonyabb legyen, mint az Ethereum. Az ADA letétbe helyezésével jutalmakat kereshetsz, miközben segítesz a hálózat biztonságának megteremtésében.

Miért nem lehet minden kriptovalutát feltölteni?

Nem lehet minden kriptovalutát feltölteni, mert a tétgyűjtés csak bizonyos blokkláncok esetében működik, amelyek Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmust használnak. Egy PoS-hálózatban a tranzakciók érvényesítéséért és a hálózat biztonságának biztosításáért a validátorok, azaz a kriptovaluta-állományukat feltűző résztvevők felelősek. A tranzakciós blokkok érvényesítésére véletlenszerűen választják ki őket, és részvételükért további kriptopénzzel jutalmazzák őket.

Azért, hogy a tétgyűjtés lehetséges legyen, a blokklánchálózatnak meghatározott jellemzőkkel kell rendelkeznie, többek között:

 • Decentralizáció: A PPS-nek decentralizált, sok résztvevővel rendelkező hálózatra van szüksége a biztonság és a hatékonyság érdekében.
 • Tokenomika: A kriptopénznek elegendő kínálattal és piaci kapitalizációval kell rendelkeznie ahhoz, hogy támogassa a tétet és a hálózat stabilitását.
 • Technikai infrastruktúra: A blokklánchálózatnak rendelkeznie kell a tétgyűjtési folyamat kezeléséhez szükséges infrastruktúrával, beleértve a validátorok kiválasztásának, a tranzakciók érvényesítésének és a jutalmak elosztásának mechanizmusait.
 • Community Support: A kriptopénz projektnek erős közösséggel kell rendelkeznie, amely támogatja a tétet és hozzájárul a hálózat irányításához.

Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a tétgyűjtés nem biztos, hogy megvalósítható vagy fenntartható a blokklánchálózat számára. Emellett egyes kriptovaluták dönthetnek úgy, hogy nem valósítják meg a tétet, és más konszenzusmechanizmusokat választanak, mint például a Proof-of-Work (PoW) vagy a delegált Proof-of-Stake (dPoS).

A tétes kriptográfia előnyei

Passzív jövedelem: A tétgyűjtés lehetőséget nyújt passzív jövedelem szerzésére, a résztvevők további tokenekkel jutalmazzák a hálózat támogatását.

Hálózati biztonság: A tétgyűjtők fokozzák a blokklánc biztonságát és integritását, segítik a támadások megelőzését és biztosítják a zavartalan működést.

Energiahatékonyság: A Proof of Work (PoW) bányászathoz képest a Proof of Stake (PoS) és a tétgyűjtés energiatakarékosabb és környezetbarátabb.

Kormányzati jogok: Egyes hálózatok kormányzati jogokat biztosítanak a stakereknek, így szavazhatnak a protokoll jövőjét érintő fontos döntésekről, például a frissítésekről és a szabályzatok módosításáról. Ez lehetővé teszi a hálózat sikerében érdekelt felhasználók számára, hogy befolyásolják annak irányát.

csökkentett volatilitás: A tét elhelyezése potenciálisan csökkentheti a kriptopénz volatilitását. Amikor a tokeneket tétgyűjtésre zárolják, az csökkenti a forgalomban lévő kínálatot, ami stabilabb árakat eredményezhet, különösen a jelentős tétgyűjtési részvétellel rendelkező tokenek esetében.

Community engagement: A tétgyűjtésben való részvétel gyakran mélyebb elköteleződést ösztönöz a projekt közösségével. A tétgyűjtők általában jobban befektetnek a projekt sikerébe, és aktívabban részt vehetnek a vitákban, a fejlesztési javaslatokban és a közösségi eseményekben.

Növekedett hálózati részvétel: A tétgyűjtési mechanizmusok szélesebb körű részvételt ösztönöznek a blokklánc-hálózatban, demokratizálva a validációs folyamathoz való hozzáférést. Ez robusztusabb és decentralizáltabb hálózatot eredményezhet.

A kriptokockázatok tétjének kockázatai

Liquiditás: Amikor felteszi a kriptopénzét, az zárolásra kerül, vagy elköteleződik a konszenzusmechanizmusban. Ez azt jelenti, hogy egy ideig nem férhetsz hozzá a feltett pénzedhez, illetve nem kereskedhetsz vele. A konkrét feloldási időszak a kriptopénz és a tétgyűjtési platform függvényében változik. Ez alatt az idő alatt nem adhatja el érméit, hogy kihasználja a piaci ingadozásokat, ami negatívan befolyásolhatja a hozamát.

Piaci volatilitás: A feltett érméid értéke is ingadozhat, ami potenciálisan hatással lehet a teljes hozamodra. Ha a kriptopénz árfolyama csökken, a feltett jutalmak értéke is csökkenni fog. Ez hasonló a kriptopénzpiacon eszközölt bármely más befektetéshez.

Validátor kockázatai: Ha a tétedet egy validátorra bízod, akkor megbízol benne, hogy biztosítja a hálózatot és helyesen osztja el a jutalmaidat. Elveszítheted a feltett érméidet, ha az érvényesítő rosszindulatú vagy inkompetens. Fontos, hogy végezze el a kutatást, és válasszon egy jó hírű validátort.

Protokollváltozások: Egy kriptopénz tétbe helyezési protokollja a jövőben megváltozhat, ami hatással lehet az érmék tétbe helyezésének lehetőségére vagy a megszerzett jutalmakra. Fontos, hogy naprakészen tájékozódj a legújabb fejleményekről, és ennek megfelelően alakítsd át a tétgyűjtési stratégiádat.

Szabályozási kockázatok: A kriptopénzek területe egy gyorsan fejlődő és egyre inkább szabályozott iparág. Olyan új szabályozások kerülhetnek bevezetésre, amelyek befolyásolják a tétgyűjtés jövedelmezőségét vagy jogszerűségét.

Az adók: A tétjuttatások egyes joghatóságokban adókötelesek lehetnek. Fontos, hogy konzultáljon adótanácsadóval, hogy tisztában legyen az adókötelezettségekkel.

Ezek a kockázatok ellenére a tét elhelyezése jövedelmező és kifizetődő módja lehet a kriptopénzbe való befektetésnek. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal, és megalapozott döntéseket hozzunk, mielőtt lekötnénk a pénzünket.

Következtetés

A tétgyűjtés a kriptopénzeszközök zárolása, hogy részt vegyenek egy blokklánc-hálózat konszenzusmechanizmusában, jutalmakat, például további érméket szerezve. Passzív jövedelmet kínál, hozzájárul a hálózat biztonságához, és jövedelmező befektetés lehet a hozzá kapcsolódó kockázatokkal együtt.

A tétgyűjtés kizárólag a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmussal rendelkező kriptovalutákra jellemző, és összetettsége miatt gondos kutatást igényel. Mielőtt részt veszel benne, elengedhetetlen, hogy értékeld a konkrét tétgyűjtési folyamatokat, mérlegelve a kockázatokat és a jutalmakat, hogy megalapozott döntéseket hozhass, amelyek támogatják a kívánt blokklánc-hálózatokat, miközben passzív jövedelemre teszel szert a kriptopénzek birtoklásán.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára