Top kripto

  Crypto D-Day: A Kongresszus szerdán felülbírálja Biden vétóját?

  Az amerikai képviselőház július 10-én, szerdán szavaz a kriptopénzekre vonatkozó jelentős jogszabályokról. Ez a szavazás potenciálisan felülbírálhatja Joe Biden elnök vétóját az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) határozatával szemben, amely a Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121) hatályon kívül helyezéséről szól.

  Biden elnök júniusban megvétózta ezt a törvényjavaslatot, amely azóta jelentős figyelmet kapott a pénzügyi intézmények Bitcoin és más kriptoeszközök kezelésére gyakorolt lehetséges hatása miatt.

  A SEC 2022-ben vezette be a SAB 121-et, amely előírja a kriptopénzeket birtokló bankoknak, hogy ezeket az eszközöket kötelezettségként mutassák ki a mérlegükben. A kriptopénz-iparágon belül sokan bírálták ezt a szabályt, azzal érvelve, hogy az további szabályozási terhet jelent. Szerintük ez visszatartja a bankokat és más intézményi szereplőket attól, hogy digitális eszközökkel foglalkozzanak.

  Kongresszus kontra Biden vétója

  A képviselőház eredetileg május elején 228-182 arányban fogadta el a SAB 121-et ellenző határozatot. Ezt a szavazást 21 demokrata támogatta az egyhangú republikánus támogatás mellett. Ennek ellenére Biden elnök élt vétójogával. Következésképpen a vétó felülbírálatáról szóló szavazást tűzték ki. A felülbírálathoz mind a képviselőházban, mind a szenátusban kétharmados többségre van szükség.

  Ron Hammond a Blockchain Association-től kiemelte a játékban lévő egyedülálló politikai dinamikát, megjegyezve, hogy „a kripto mostanra kampánytémává vált”. Hangsúlyozta a korábbi szavazások során tapasztalt kétpárti támogatást, és rámutatott az előttünk álló jelentős kihívásra. Hammond megjegyezte: „Ez az erőfeszítés kemény felfelé vezető út, mivel csak 21 demokrata csatlakozott az összes republikánus támogatóhoz, ami jóval a szükséges kétharmados küszöb alatt van”.

  Perianne Boring, a Digitális Kamara képviselője sürgetőbbé tette a vitát, hangsúlyozva, hogy nagyobb demokrata támogatásra van szükség. Kijelentette: „Az SAB 121 megsemmisítését célzó törvényjavaslatról az elnök május 31-i vétója után ezen a héten ismét szavazni fog a Ház. Ez az alkotmányosan előírt szavazás kétharmados többséget igényel a vétó felülbírálásához. Még körülbelül 60 képviselőházi demokrata képviselőre van szükségünk, hogy támogassák a SAB 121 megszüntetéséről szóló törvényjavaslatunkat”.

  Alternatív utak

  A vétó megdöntésével járó kihívások fényében a törvényhozók alternatív jogalkotási stratégiákat is vizsgáltak. Eleanor Terrett, a Fox Business munkatársa az X-en keresztül osztotta meg: „Egy, a képviselőház vezetőinek gondolkodását ismerő demokrata munkatárs nem számít arra, hogy sok demokrata megváltoztatja szavazatát szerdán.

  Jobb utat látnak a SAB 121 felülbírálatához a HR 5741 – a gondnoksági vagyonok egységes kezeléséről szóló törvény – révén”. Ez a kétpárti törvényjavaslat, amelyet Mike Flood amerikai képviselő terjesztett elő, és amelynek társszponzorai French Hill, Wiley Nickel és Ritchie Torres képviselők, kedvezőbb módon foglalkozik a digitális eszközök számviteli kezelésével.

  Ezen túlmenően a Képviselőház Költségvetési Bizottsága egy olyan szakpolitikai kiegészítést javasolt a költségvetési törvényjavaslatában, amely megakadályozná, hogy a SEC pénzeszközöket használjon fel a SAB 121 végrehajtására. Ez egy másik megközelítést mutat a kripto letétkezelést körülvevő szabályozási környezet módosítására. Azzal, hogy a törvényhozók ezt a policy rider-t beépítik, a SEC-nek a SAB 121 végrehajtására vonatkozó képességét igyekeznek korlátozni, ezáltal enyhítve a kriptopénzzel foglalkozó pénzügyi intézményekre nehezedő szabályozási nyomást.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..