Brit jelentés: 2022-2023-ban a kripto a legfőbb pénzmosási fenyegetés

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A brit pénzügyminisztérium jelentése szerint 2022 és 2023 között a kriptopénzzel foglalkozó cégek, a lakossági banki, a nagykereskedelmi banki és a vagyonkezelési szektorok a legveszélyeztetettebbek a pénzmosás szempontjából.

Ez az értékelés összhangban van a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (FCA) által végzett kockázatértékelések megállapításaival, amelyek 238 céget vizsgáltak. Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatóságaként az FCA 2020 óta kötelezi a kriptopénz-cégeket, hogy regisztráltassák magukat és tartsák be a pénzmosás elleni szabályozását.

A kriptopénzekkel kapcsolatos bűncselekmények ellenőrzésének szigorítása érdekében az Egyesült Királyság az utóbbi időben fokozta erőfeszítéseit. Az Egyesült Királyság rendőrségének 2022 októberében tett nyilatkozatai szerint országszerte kriptotaktikai tanácsadókat vetettek be, hogy segítsenek a bűncselekményekhez kapcsolódó digitális eszközök elkobzásában.

Az Egyesült Királyság szigorítja a kriptovaluta-bűnözés ellenőrzését

Ebben az időszakban a Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács több százmilliós nagyságrendű, illegális tevékenységekből származó kriptopénz lefoglalásáról számolt be.

A jelentésből további betekintést nyerhető, hogy 2022 és 2023 során az FCA mintegy 53 teljes munkaidős pénzügyi bűnözéssel foglalkozó szakembert foglalkoztatott a pénzmosás elleni felügyeletre, akik közül 16 szakember kifejezetten a kriptopénz-műveletek felügyeletére összpontosít.

Emellett a pénzügyi bűnözésre szakosodottakon kívüli, szélesebb körű felügyeleti csoportok 95 kriptovalutákkal kapcsolatos ügyet kezdeményeztek a jelentés által lefedett időszakban.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára