BlackRock Chief Hints at Ethereum ETF, SEC szabályok Nem akadály

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Fox Businessnek adott átfogó interjúban Larry Fink, a világ vezető vagyonkezelő cégének, a 9,1 billió dollárt meghaladó vagyonnal rendelkező BlackRocknak a vezérigazgatója kifejtette álláspontját egy Ethereum-alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindításának lehetőségéről, még az Ethereum (Ether) spekulatív értékpapírként való besorolása közepette is.

Fink állítása aláhúzza egy ilyen ETF beiktatásának megvalósíthatóságát a lehetséges szabályozási besorolások ellenére, ami arra utal, hogy az Ethereum értékpapírnak minősítésének következményei nem feltétlenül károsak.

Nate Geraci ETF-elemző a beszélgetés mélységét növelve kiemelte Fink Ethereummal kapcsolatos megjegyzéseinek jelentőségét. Geraci úgy értelmezi ezeket a megjegyzéseket, mint amelyek az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) fokozott erőfeszítéseit jelzik, hogy a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzét értékpapírként minősítsék.

“Ennek tulajdonképpen van értelme & lehetővé teheti a SEC számára, hogy a tűt befűzze, tekintve, hogy már jóváhagyták az etikai határidős ETF-eket” – írta Geraci az X közösségi médiaplatformon.

A SEC ezen erőfeszítése jelentős vállalkozásnak tűnik, annak ellenére, hogy az uralkodó szkepticizmus az ügynökség készségét illetően, hogy a közeljövőben jóváhagyjon egy Ether-alapú spot ETF-et. Mindazonáltal Geraci feltételezi, hogy egy ilyen pénzügyi termék jóváhagyása az értékpapírrá minősítést követően megvalósíthatóvá válhat.

A szabályozási helyzetet bonyolítja, hogy a jelentések szerint a SEC erőteljes kezdeményezést indított a vezető alternatív kriptopénz értékpapírként való megjelölésére, ami ellentmondani látszik az Ether árucikként való megjelölésének, amelyet az árutőzsdei határidős ügyletek kereskedési bizottsága (CFTC) tett. Továbbá az Ethereum Foundation, az Ethereum ökoszisztéma támogatására létrehozott nonprofit szervezet állítólag vizsgálat előtt áll.

Rendkívül optimista a Bitcoin jövőjével kapcsolatban

Ugyanebben az interjúban Fink elárulta, hogy hosszú távon optimista a Bitcoinnal kapcsolatban, és meglepetését fejezte ki a kriptopénz hatalmas lakossági kereslete miatt. Ez a kereslet a BlackRock IBIT-jét számos növekedési rekord megdöntésére késztette, és a történelem leggyorsabban növekvő ETF-jeként hozta létre.

A Bitcoin elsöprő népszerűsége ellenére azonban a BlackRock ügyfelei körében Robert Mitchnick, a cég digitális eszközökért felelős vezetője megjegyezte, hogy az Ethereum iránt jelentősen kisebb az érdeklődés, és elhanyagolható a kereslet más alternatív kriptovaluták iránt. Mitchnick megerősítette a Bitcoin elsőbbségét a vállalat digitális eszközstratégiájában, kiemelve, hogy a pénzügyi óriáscég számára a Bitcoin a legfontosabb prioritás.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára