Bitcoin veszélyes zóna: Arthur Hayes jósol $30K Drop közepette Infláció Surge

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin 35 000 dollárig vagy az alá fog esni a kialakuló globális makrogazdasági turbulenciák miatt, ahogy azt Arthur Hayes kiemelte.

A BitMEX kriptopénz-tőzsde korábbi vezérigazgatója január 24-én kelt, “Yellen vagy Talkin'?” című legutóbbi blogbejegyzésében borús rövid távú árfolyam-előrejelzést ad a BTC-re. Bár a Bitcoin még mindig 75%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt, a jelenlegi negyedévben olyan tényezők konvergenciájával szembesül, amelyek jelentős lefelé irányuló volatilitáshoz járulnak hozzá.

Hayes: A Bitcoin a 2024-es inflációs aggodalmak közepette erősödik.

Hayes különböző aggodalomforrásokat azonosít, köztük a Vörös-tengeren az Egyesült Államok és a Houthik közötti konfliktust, amely hatással van a globális hajózásra, a folyamatban lévő amerikai elnökválasztást és a Federal Reserve politikáját.

A Vörös-tengeri konfliktusnak figyelemre méltó következményei vannak az inflációra. A kockázati eszközök, köztük a kriptovaluták, már márciusban a Fed politikájának lehetséges változására számítanak, amely a likviditás piacra való visszacsábítása érdekében csökkentett kamatlábakkal jár.

Az esetleges inflációs aggodalmak ellenére a magasabb szállítási költségek az év későbbi szakaszában árrobbanáshoz vezethetnek. Hayes szerint Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke valószínűleg úgy igyekszik majd kezelni ezeket a kérdéseket, hogy a kamatcsökkentés lehetőségét hangsúlyozza, anélkül, hogy ténylegesen végrehajtaná azt.

“Ami a megnövekedett szállítási költségek miatt enyhe inflációnövekedést jelenthet, azt a kamatcsökkentés és a QE újraindítása felturbózhatja. A piac még nem értékeli ezt a tényt, de a Bitcoin igen.”

Hayes kitér az amerikai regionális bankszektor erejére is, amelyet a Bank Term Funding Program (BTFP) támogat a 2023. márciusi összeomlás óta. A BTFP lejártával azonban a likviditással és a bankok pénzügyi helyzetével kapcsolatos kérdések merülnek fel, Janet Yellen pénzügyminiszter intézkedéseitől függően.

A blogbejegyzés hangsúlyozza, hogy pénzügyi válság esetén a pénzügyi stabilitás kezelése prioritássá válik az infláció elleni küzdelemmel szemben.

“Ezért ahhoz, hogy a piac szerint a megszorítások, a QT taper és a QE esetleges újraindítása márciusban már a zsákban van, először is szükségünk van néhány bank csődjére, amikor a BTFP-t nem újítják meg”.

Bitcoin kell “létrehozni támogatást” alatt $35,000

A Bitcoin tekintetében a blog szerint a likviditási aggodalmakkal és a BTFP lejáratával kapcsolatos közelgő zavarok, valamint a geopolitikai kockázatok azt jelzik, hogy a BTC árfolyamának 20%-os csökkenése csak a kezdet.

Hayes egy potenciális 30%-os korrekciót jósol a 48 000 dolláros ETF-jóváhagyási csúcsról 33 600 dollárig.

“Ezért úgy gondolom, hogy a Bitcoin 30.0000 és 35.000 dollár között képez támaszt. Ezért vásároltam 2024. március 29-én 35 000 dolláros sztrájkkal rendelkező 29 March 2024 $35,000-es putokat”.

Arra a következtetésre jutott, hogy a 35 000 dollár alatti szintek most lehetőséget kínálnak arra, hogy kihasználjuk a csökkenést, miután a BTC/USD január 23-án elérte a 38 500 dollárt a Bitstampon, ami december eleje óta a legalacsonyabb pontot jelenti. A kriptopénz később a TradingView adatai szerint 1700 dollár körül emelkedett vissza.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára