Bitcoin Surge Sparks Meme Coin Mania: DOGE, PEPE & SHIB vezet!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Ahogy a Bitcoin újabb figyelemre méltó mérföldkövet ért el azzal, hogy elérte a 73,6 ezer dollárt, a mém kriptopénzek birodalma is átélte azt, amit “jelentős napnak” nevezhetünk.

A top 100 mém kriptovaluta teljesítményét figyelve az elmúlt héten jelentős emelkedés volt tapasztalható, ami egy olyan tendenciát jelez, ahol a nyereség gyorsan vándorol a spekulatív eszközök felé, amelyeket a kissé korlátozott likviditás jellemez.

A mém érmék őrülete hajtja a Bitcoin látványos emelkedését

A mém kriptopénzek között a Dogecoin (DOGE), az eredeti mém érme, ugyanezen időszak alatt lenyűgöző, több mint 23%-os emelkedésnek volt tanúja, ami 0,188 dollárra emelte az értékét. Az elmúlt 24 órában a token értéke hozzávetőlegesen 10%-kal nőtt.

A széles körű piaci lelkesedés időszakában Elon Musk, a Tesla látnok vezérigazgatója nyilatkozatot tett egy nyilvános eseményen, amelyet a Tesla egyik berlini gyártóüzemében tartottak. Utalt arra a lehetőségre, hogy a Dogecoin “valamikor a jövőben” elfogadható fizetési formaként a Tesla járművek vásárlásakor. Musk megjegyzései tovább emelték a Dogecoin vélt értékét.

Szorosan követve a Shiba Inu (SHIB) árfolyama 0,0000338 dollárra emelkedett, miután a heti nyereség közel 8%-kal nőtt. Annak ellenére, hogy a hónap elején enyhe visszaesést tapasztalt, a SHIB kereskedési volumene jelentős emelkedést mutatott, ami egyértelmű jele a növekvő befektetői érdeklődésnek.

A kereskedési aktivitás növekedése hozzájárult ahhoz is, hogy a SHIB és versenytársa, a DOGE közötti piaci kapitalizációbeli különbség csökkent.

A PEPE, amely a CoinMarketCap által felsorolt mémérmék között a piaci kapitalizáció tekintetében a harmadik helyen áll, az elmúlt héten jelentős, 51,17%-os növekedést ért el. Ez a közelmúltbeli ármozgás hozzájárult ahhoz, hogy a havi nyereség elérje a bámulatos 825%-ot, még a nagybefektetők hét eleji profitkivonási tevékenységei közepette is.

A mémérmék szektorában a Solana-alapú token dogwifhat (WIF) kiemelkedő teljesítményt nyújtott idén. Árfolyama 3,25 dollárra szökött fel, elsősorban a közösség összehangolt erőfeszítéseinek köszönhetően, amelynek sikerült több mint 700 000 dollárt összegyűjtenie a token emblémájának reklámozására a Sphere-en, a nevadai Las Vegasban található neves szórakozóhelyen.

Az ötödik legnagyobb mémérmeként pozícionált FLOKI az elmúlt héten közel 130%-os emelkedést könyvelhetett el. Ez a figyelemre méltó árfolyam-emelkedés annak tulajdonítható, hogy a Floki DAO stratégiai döntése értelmében több mint 190 milliárd tokent égetett el, jelentősen csökkentve ezzel a FLOKI forgalomban lévő készletét. Ez az intézkedés potenciálisan növelheti az értékét a megnövekedett szűkösség révén, feltéve, hogy a kereslet állandó marad vagy növekszik.

A Bonk (BONK), az első Solana mém érme, a hatodik legnagyobb kategóriában találta magát, 24%-os növekedést regisztrálva a heti nyereségben. A CoinMarketCap nemrég az év mémérméje címmel tüntette ki, és az elmúlt egy év során elképesztő, 706%-os növekedést ért el.

Meglepő nyereséget produkálnak az alulmaradt mém érmék

A top 20 meme coin közül a Milady Meme Coin (LADYS) figyelemre méltó, 450%-os nyereséggel tűnt ki csak az elmúlt héten.

A szélesebb piaci bullish trenddel összefüggésben még az olyan kevésbé ismert mémérmék is jelentős nyereséget könyvelhettek el, mint a MongCoin (MONG), a Bad Idea AI (BAD) és a Wen (WEN), amelyek 94,02%-os, 72,06%-os, illetve 13,53%-os növekedést értek el ugyanezen időszak alatt.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára