Bitcoin Pre-Halving All-Time High: Lehetséges?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin árfolyamának jelenlegi állapota szerint a 60 000 dolláros határ felett lebeg, és kínzóan közel helyezkedik el az új történelmi csúcs eléréséhez. Egy ilyen teljesítmény példátlan mérföldkövet jelentene a piaci tőkeérték alapján vezető kriptopénz számára, amely történelmileg arról ismert, hogy csak minden egyes felezési esemény után állít fel új árrekordokat.

Lehet, hogy a Bitcoin tehát több szempontból is rekordot dönt? Van rá esély, hogy a felezési esemény előtt először érhet el új történelmi csúcsot? Ez az érdekes kilátás arra késztet minket, hogy mélyebbre ássuk magunkat a rendelkezésre álló adatokban, és megvizsgáljuk a dinamikát.

Miért van jelentősége a Bitcoin feleződésének?

A Bitcoin feleződése az egyik legjobban várt és legnagyobb hatású esemény a kriptopénzek területén. Ez az esemény arra szolgál, hogy a bányászok által a blokkok feldolgozásáért kapott jutalom felére csökkentésével megfékezze az új érmék beáramlását a forgalomba, ezáltal csökkentve a teljes kínálatot.

Ez a kínálatcsökkenés, ha tartós vagy növekvő kereslettel párosul, az alapvető gazdasági alapelveknek megfelelően általában az árakra gyakorolt felfelé irányuló nyomást jelent. Sok befektető a felezési eseményeket a bullish piaci ciklusok potenciális katalizátorának tekinti.

A jelenlegi helyzet azonban eltér a hagyományos piaci ciklusoktól. A korábbi esetekkel ellentétben, amikor az árfolyam-emelkedések jelentős különbségekkel követték a feleződéseket, a Bitcoin most a korábbi történelmi csúcsoktól karnyújtásnyira van, még mielőtt a feleződés bekövetkezik. Ez a normálistól való eltérés kérdéseket vet fel a keresletet és a kínálatot 2024-ben befolyásoló tényezőkkel kapcsolatban.

Mi hajtja a dinamikai változást?

Az egyik figyelemre méltó fejlemény, hogy Kína likviditást injektál a világgazdaságba, hogy stabilizálja pénzügyi piacait. Emellett az új spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) megjelenése jelentős hatást gyakorol a keresletre és a nettó áramlásra.

Ezek az ETF-ek, amelyeket a befektetők részvények iránti kereslete hajt, megfelelő mennyiségű Bitcoin vásárlását teszik szükségessé. A közelmúltbeli adatok az ETF-vásárlások jelentős megugrását jelzik, a kereslet pedig messze meghaladja a bányászok által naponta előállított új BTC mennyiségét.

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, és az ETF-ek exponenciálisan több Bitcoint vesznek fel, mint amennyit bányásznak, akkor a közelgő áprilisi felezési esemény tovább súlyosbíthatja a kínálati hiányt. Mivel a kínálat egyre csökken, a kereslet pedig továbbra is erős, az egyensúlyhiány olyan forgatókönyvet vetít előre, amelyben az árak az egekbe szökhetnek.

Megszilárduló erő a kriptopiacon

A kereslet megugrása tükröződik a Bitcoin havi Relatív Erősség Indexében (RSI), amely átlépte a 70-es kulcsfontosságú bullish küszöbértéket, ami túlvett állapotot jelez. Bár hagyományosan a potenciális piaci korrekció jelének tekintik, a történelmi precedensek azt mutatják, hogy a BTC erős bikafutások során hosszabb ideig is túlvett maradhat.

Különösen azok az esetek, amikor az RSI 70 fölé emelkedett, gyakran egybeestek jelentős árfolyam-emelkedésekkel, amelyek egyetlen hónap alatt 40%-ot meghaladó nyereséget eredményeztek.
Mivel a Bitcoin továbbra is dacol a hagyományos piaci normákkal, és példátlan árdinamikát mutat, a színpad egy potenciálisan átalakító évhez van beállítva, amelynek teljes árpotenciálját még nem ismerjük fel.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára