Bitcoin Hits 1 milliárd tranzakció 800 hét alatt

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin, a világ legértékesebb kriptovalutája 2009. január 3-án indult. Az első blokk, az úgynevezett genesis block létrehozásával kezdődött. Alig több mint 800 héttel később a Bitcoin jelentős mérföldkőhöz érkezett: több mint egymilliárd tranzakciót dolgozott fel.

Ez a teljesítmény a Bitcoin körüli fokozott izgalom időszakában történt. Az elmúlt egy évben a napi tranzakciós volumen meredeken emelkedett. Ez az ugrás olyan új funkcióknak köszönhető, mint a Bitcoin Ordinals és a Runes, amelyek nagy aktivitást vonzottak. A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése szintén hozzájárult a Bitcoin iránti pozitív hangulat növekedéséhez az elmúlt évben.

Tranzakciók-Bitcoin-on-the-net-havi tranzakciók

E mérföldkő ellenére a Bitcoin nem volt az első, amely elérte az egymilliárd tranzakciót. Versenytársa, az Ethereum közel 2,4 milliárd tranzakciót bonyolított le. A Bitcoin idáig vezető útja azonban lassabb volt. A Clark Moody's Bitcoin dashboard adatai szerint az elmúlt hónapban átlagosan hat tranzakciót bonyolított másodpercenként.

Ez a mérföldkő alig néhány héttel a Bitcoin legutóbbi feleződése után következett be, ami egy olyan fontos momentum volt, amely csökkentette az új blokkok bányászatáért járó jutalmat.

Tranzakciók-Bitcoin-hálózat-naponta

A felezés óta a tranzakciók feldolgozásának költségei csökkentek. A napi tranzakciók átlagos száma azonban továbbra is magas. Ez különösen igaz, ha összehasonlítjuk a Bitcoin történetének nagy részével, kivéve a tavalyi évet. Most a Bitcoin úton van a következő nagy mérföldkő, a kétmilliárd tranzakció elérése felé.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára