Top kripto

  Bitcoin ETF vásárlási őrület: $654M 3 nap alatt!

  A Bitcoin befektetők az elmúlt három kereskedési napban több mint 650 millió dollárt áramoltattak az USA-ban jegyzett spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokba (ETF). Ez a jelentős tőkebeáramlás rávilágít a befektetők növekvő érdeklődésére a Bitcoin ETF-ek iránt.

  Bitcoin-ETF-áramlási táblázat-(USDm)

  Július 9-én a Bitcoin ETF-ek egy újabb napon erős nettó beáramlást tapasztaltak. A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) 121 millió dollárt vonzott, míg a Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) 91 millió dollárt biztosított. Ezek a jelentős beáramlások aláhúzzák a befektetők bizalmát e pénzügyi eszközök iránt.

  A Farside Investors adatai szerint július 9-én az összes Bitcoin ETF nettó beáramlása elérte a 216,4 millió dollárt, ami 3760 bitcoinnak felel meg. Ez a lenyűgöző szám a Bitcoin ETF-ek iránti erőteljes keresletet tükrözi.

  Az elmúlt három kereskedési napon a beáramlások között július 8-án 294,8 millió dollár, július 5-én pedig 143,1 millió dollár szerepelt, így a kumulatív összeg 654 millió dollárra nőtt. Ez a befektetési hullám a Bitcoin ETF-ek iránti erős érdeklődést jelzi a közelmúltbeli piaci volatilitás ellenére.

  Július 4. óta a Bitcoin nehezen tudta átlépni a 60 000 dolláros határt. Jelenleg 59.165 dolláron kereskednek vele, ami közel 15%-os csökkenést jelent az elmúlt egy hónap során, amint arról a TradingView beszámolt. Ez a csökkenő tendencia aggodalmat keltett egyes befektetőkben.

  Egyes elemzők azonban továbbra is optimisták, hogy a Bitcoin ETF-ek segíthetnek a kriptopénz árfolyamának felfelé hajtásában. Ez hasonló ahhoz, ami március előtt történt, amikor a Bitcoin új történelmi csúcsot ért el. Az elemzők úgy vélik, hogy az ETF-ekbe történő megnövekedett befektetés felfelé irányuló lendületet adhat a Bitcoin számára.

  Sina G, a 21st Capital Bitcoin custody tanácsadó cég társalapítója és COO-ja az X-en megjelent elemzésében betekintést nyújtott: „A 16 000 dollárról 73 000 dollárra történő emelkedést nagyrészt az ETF-ek hajtották, követve a buy-the-rumor, buy-the-news trendet. Március közepéig az ETF-áramlások nagyon erősek voltak, ami magasabbra lökte a piacot. Azóta az ETF-ek lelassultak, és a csődkiáramlások gyenge árfolyamokhoz vezettek, egészen 56K dollárig”.

  Nem sikerült ellensúlyozni a német BTC-dömpinget

  A Bitcoin ETF-ekbe a közelmúltban történt beáramlások ellenére ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy ellensúlyozzák a német szövetségi bűnügyi rendőrség, a Bundeskriminalamt (BKA) jelentős Bitcoin eladási hullámát. A BKA január közepén közel 50 000 Bitcoint foglalt le egy filmkalózkodási weboldal elleni nyomozás során.

  Július 5. óta a BKA tárcája több mint 850 millió dollárral csökkentette Bitcoin-állományát. Az Arkham Intelligence szerint nagy mennyiségű Bitcoin került át központi tőzsdék és árjegyzők tulajdonában lévő tárcákba. Ez a jelentős eladás további nyomást gyakorolt a Bitcoin árára.

  A BKA-pénzeszsák-csökkentette-Bitcoin-részesedését

  Jelenleg a BKA tárcájában 23 960 Bitcoin van, ami körülbelül 1,4 milliárd dollár értékű. Ez kevesebb, mint a fele az eredetileg januárban a Movie2k nevű kalózoldalról lefoglalt összes Bitcoin-nak. Az Arkham on-chain adatai azt mutatják, hogy a BKA június 19-én kezdte el a Bitcoin értékesítését, és július elején fokozta erőfeszítéseit.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..