Bitcoin eltűnik a tőzsdékről 9 hónapon belül, Bybit figyelmeztet!

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bybit elemzése a közelmúltban történt bitcoin feleződéssel kapcsolatban azt mutatja, hogy a különböző tőzsdéken található csökkenő bitcoin (BTC) tartalékok elsősorban a befektetők visszatartásának megugrására vezethetők vissza, ami a bányászati kibocsátások csökkenésével párosul. A felező esemény, amely drasztikusan csökkenti az új bitcoinok bányászatáért adott jutalmakat, felére csökkenti a piacra kerülő érmék mennyiségét. Ez a csökkenés gyakran szűk kínálati helyzetet eredményez, amit súlyosbít a befektetők körében megnövekedett tendencia, hogy hosszabb ideig megtartják eszközeiket.

Emellett folyamatosan nő az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt, különösen a spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) bevezetésével az Egyesült Államokban, amint azt a Bybit jelentése részletezi.

A jelentés szerint az intézmények egyre inkább stabil eszközként tekintenek a bitcoinra, ami jelentős növekedést váltott ki a befektetésekben mind a kriptovalutákkal ismerkedő, mind a hagyományos pénzügyi szektorból érkező szervezetek részéről. Ez a tendencia az említett befektetők körében történő megszerzés és megtartás hozzájárult ahhoz, hogy a tőzsdéken aktívan kereskedett bitcoin mennyisége csökkent.

A Bitcoin-tartalékok az összes központosított tőzsdén gyorsabban kimerülnek

A Bybit kutatása rámutat, hogy “a Bitcoin-tartalékok az összes központosított tőzsdén egyre gyorsabban fogynak. Mivel már csak 2 millió bitcoin maradt, és feltételezve, hogy napi 500 millió dollárnyi beáramlás érkezik [a spot bitcoin ETF-ekbe], várhatóan naponta körülbelül 7142 bitcoint vonnak ki a tőzsdei tartalékokból. Ez a kivonási arány azt jelenti, hogy mindössze kilenc hónapba telhet, amíg az összes megmaradt tartalék kimerül” – fejtik ki elemzésükben a kutatók.

A jelentés hozzáteszi:

”Ezt szem előtt tartva nem meglepő, hogy a bitcoin ára tovább emelkedhet a feleződés előtt, vagy akár utána is, mivel a kínálat beszűkülése újabb rekordra hajtja az árfolyamot”.

A jelentés kiemeli a befektetői magatartás megváltozását is, amely a hidegraktárban tárolt BTC arányának jelentős növekedését mutatja, ami a kriptopénz offline tartását jelenti a biztonság növelése és az eladási hajlandóság csökkentése érdekében, ami segít a kínálati korlátok enyhítésében. Ezt a tendenciát az optimista piaci kilátások és a Bybit adatai alapján a potenciális jövőbeli árnövekedésből való tőkésítés iránti vágy hajtja.

A Bybit azt feltételezi, hogy ha a jelenlegi tendenciák fennmaradnak, az általános bitcoin-piacon a BTC-kínálat további szűkülése következhet be. Ez a szűkülés potenciálisan megemelheti az árakat, mivel a folyamatos kereslet meghaladja a csökkenő kínálatot. Ezt a prognózist alátámasztja a korábbi piaci dinamikák vizsgálata hasonló körülmények között, amelyek jellemzően jelentős áremelkedést eredményeztek.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára