Top kripto
  Top kripto

   Bitcoin beállított egy robbanásszerű rally: $100k következő?

   A Bitcoin (BTC) márciusban több mint 73 000 dolláros rekordot ért el. Sokan úgy vélik, hogy a 100 000 dollár a következő cél. Ez a cél a TradingShot kriptokereskedési szakértő szerint lehetségesnek tűnik. Megjegyezték, hogy a Bitcoin egy jelentős áremelkedés küszöbén állhat.

   Egy május 29-i TradingView bejegyzésben a TradingShot olyan meglátásokat osztott meg, amelyek szerint a Bitcoin a jelenlegi bikaciklusának utolsó és legintenzívebb szakaszába, az úgynevezett parabolikus rallyba lép.

   „A Bitcoin a jelenlegi bikaciklus utolsó és legagresszívebb szakaszába kezd: a parabolikus rallyba. A legújabb és talán legerősebb jel, amely ezt megerősíti, az elmúlt években kifejlesztett, jól ismert likviditási kombinált mutatókból származik” – mondta a szakértő.

   A legfontosabb jelek azt mutatják, hogy a Bitcoin parabolikus rali előtt áll

   A rally kulcsfontosságú mutatói közé tartozik a globális kötvények hozamkészlete, a forgalomban lévő likviditás, a magas hozamú vállalati kötvények és a sztochasztikus relatív erősség index (RSI).

   Bitcoin kereskedési grafikon

   Az elemző megemlítette, hogy a globális kötvényhozam-pool idén először fordult felfelé. Történelmileg az ilyen megfordulások a Bitcoin árfolyamának jelentős emelkedéséhez vezettek.

   Emellett a domináns forgalomban lévő likviditás és a magas hozamú vállalati kötvények mutatói is felfelé fordultak, miután mélypontra kerültek. Hasonló mintázatokat láthattunk 2020 áprilisában, 2016 októberében és 2012 júliusában, amelyeket jelentős Bitcoin-rallik követtek.

   A sztochasztikus RSI, egy momentumindikátor, épp most lépett a 80-as túlvásárolt szint fölé a két hónapos időkeretben. Ez az esemény történelmileg bullish fordulatot váltott ki a likviditási mutatókban, ami ahhoz vezetett, hogy a Bitcoin 12-13 hónapon belül elérje a ciklus csúcsát.

   A TradingShot elemzése a jelenlegi trendeket a korábbi Bitcoin bikaciklusokkal is összehasonlította. Azt találták, hogy a likviditási mutatókban bekövetkező megfordulások és a Stoch RSI túlvett határának áttörése történelmileg masszív árnövekedéshez vezetett.

   „Történelmileg minden alkalommal, amikor ez megtörtént, ez egybeesett egy masszív bikás megfordulással ezeken a likviditási mutatókon (LI), és a Bitcoin 12-13 hónappal később egy ciklustopot hozott létre. Ennek eredményeként arra számítunk, hogy a BTC egy év múlva, 2025 májusa körül tetőzik. Készüljetek fel egy vad lovaglásra” – tette hozzá a TradingShot.

   Ha ez az előrejelzés valóra válik, az jó hír lenne a Bitcoin befektetők számára. A Bitcoin visszatért a 67 000 dollár körüli kereskedésbe, ami azt jelzi, hogy a medvék és a bikák közötti folyamatos piaci harcok miatt jelentős ármozgás lehet a láthatáron.

   A Bitcoin hosszas konszolidációs időszaka

   Nemrégiben a Bitcoin elérte a 71 500 dollárt az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alap (ETF) miatti izgalom közepette, amelyről kiderült, hogy bikacsapda. Ennek ellenére a Bitcoin a 67 000 dolláros támasz felett maradt.

   A Rekt Capital kriptoelemzője május 28-án azt javasolta, hogy a befektetők hosszabb oldalazó kereskedést láthatnak 60 000 és 70 000 dollár között, mielőtt bármilyen nagyobb ralira kerülne sor.

   „A Bitcoin egyre inkább annak jeleit mutatja, hogy ez a közelmúltbeli fellendülés egy újabb lokális csúcs (kék négyzet) kialakulásához vezetett. Végső soron a történelem azt sugallja, hogy a Bitcoin valószínűleg tovább fog konszolidálódni ~60.000 és ~70.000 dollár között” – mondta.

   Bitcoin konszolidáció
   Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..