Bitcoin bálnák Gear Up a felére

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Ahogy a Bitcoin feleződésének várható eseménye közeledik, az elmúlt héten észrevehetően megnőtt a bálnák által vásárolt jelentős mennyiségű Bitcoin mennyisége. Mivel körülbelül egy hét van hátra a negyedik Bitcoin felezésig – amely a blokk jutalmát 3,125 BTC-re csökkenti -, megfigyelhető a kereslet megugrása e nagy tulajdonosok részéről, ami a piac bullish kilátásait jelzi.

A CryptoQuant kriptopénz-elemző cég által szolgáltatott adatokból kiderül, hogy a Bitcoin-bálnák kereslete soha nem látott szintet ért el.

Először fordult elő, hogy az “állandó tulajdonosok” kereslete meghaladta az újonnan bányászott Bitcoin kínálatát. Ez a fejlemény arra utal, hogy az új Bitcoin bányászati tevékenység révén történő előállításának üteme nem elegendő a kriptopénz-befektetők igényeinek kielégítésére, ami növekvő hiányra utal, amely a Bitcoin felére csökkenését követően várhatóan fokozódni fog.

Ez a BTC-bálnák fokozódó kereslete a megnövekedett spot Bitcoin-beáramlással együtt valószínűleg felfelé irányuló nyomást gyakorol majd a vezető kriptopénz árfolyamára. Közép- és hosszú távon ez a tendencia jelentősen megemelheti a Bitcoin értékét.

A Bitcoin feleződése kulcsfontosságú esemény a kriptopénzek ökoszisztémájában, amelyet jellemzően jelentős árfolyam-ingadozások jellemeznek az esemény előtt és után.

Történelmileg a bikafutások több hónappal a felezés előtt kezdődtek, a BTC-kínálat csökkenésének várakozása miatt. A feleződést követően a Bitcoin-árak a csökkenő kínálat és a kereslet-kínálat közötti egyre nagyobb szakadék miatt a szokások szerint a magasba szöktek.

A Bitcoin közvetlen kínálatának befolyásolása mellett a BTC feleződések a bányászokat is befolyásolják, akik a tranzakciókat ellenőrzik és új blokkokat adnak hozzá a blokklánchoz.

Minden egyes feleződési esemény felére csökkenti a bányászok Bitcoin-bevételét, ezáltal eszkalálódnak az új Bitcoin bányászatával kapcsolatos költségek. Ennek eredményeképpen a Bitcoin árának el kell érnie egy bizonyos küszöbértéket ahhoz, hogy a bányászati műveletek nyereségessége fennmaradjon.

Jelenleg egy Bitcoin bányászatának átlagos költsége körülbelül 49 000 dollár, ami a jelenlegi 70 000 dollár körül mozgó kereskedési ár mellett is nyereséges marad. A feleződést követően azonban a Bitcoin árának 80 000 dollár fölé kell emelkednie ahhoz, hogy a bányászati műveletek továbbra is pénzügyileg életképesek maradjanak.

A bálna felhalmozási szakasza pozitív jelző a kriptopénzpiac számára, ami arra utal, hogy a nagy Bitcoin-tulajdonosok a jövőbeli áremelkedés reményében hideg tárcákba helyezik át vagyonukat.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára