Bitcoin Bálnák “$3B Stash Surge leleplezte a januári adatokban

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Crypto bálnák, más néven jelentős befektetők a kriptopénz térben, felhalmozott jelentős 3 milliárd dollár Bitcoin (BTC) egész hónapban, mint a megállapítások a lánc elemző cég IntoTheBlock.

Az adatok azt mutatják, hogy az 1000 BTC-nél több BTC-t birtokló tárcákban tartott Bitcoin mennyisége figyelemre méltóan megugrott, mintegy 76 000 BTC növekedést tapasztalva. Következésképpen az ezekben a tárcákban lévő összes Bitcoin-tartozás most közel 7,8 millió BTC-t tesz ki.

A vezető kriptopénz pályája pozitív hónapkezdetet mutatott, január 11-én 48 900 dollárt meghaladó magasságokat ért el, ami különösen egybeesett az amerikai székhelyű spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) bevezetésével. Ezt követően a piaci dinamika befolyásolta az árfolyam korrekcióját, és az értékek a múlt héten 38 500 dollár körüli mélypontokra estek vissza.

Ezt a korrekciót a népszerű kripto befektetési eszköz, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) befektetőinek profitkivonásának tulajdonították. Érdekes módon az áresés során az éleslátó bálnák kihasználták a helyzetet, és a Bitfinex kriptopénzváltón keresztül kedvezőbb értéken szereztek Bitcoint.

“Míg a bitcoin ETF-ek 820 millió dolláros nettó beáramlást tapasztaltak, addig a bitcoin bálnák 2024-ben eddig ~3B dollárral (76,000 BTC) növekedtek” – írta heti hírlevelében az IntoTheBlock. “A bálnák közé tartozik minden olyan szervezet, magánszemély vagy alap (beleértve az ETF-eket is), amely több mint 1000 BTC-t birtokol”.

A bálnák aktivitása és a kriptopénzek árfolyammozgása közötti összefüggést vizsgálva a grafikonon a kék vonal az előbbit, míg a fekete vonal a kriptopénz piaci árfolyamának ingadozását jelzi. Figyelemre méltó, hogy ebben az időszakban a bálnák bizalmat szavaztak, mivel a piaci visszaesés közepette stratégiailag növelték Bitcoin-állományukat, ezzel is demonstrálva a kriptovaluta hosszú távú potenciáljába vetett hitüket.

Ahogy a piac tovább fejlődik, a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelmúltbeli bevezetésével különböző iparági megfigyelők és neves pénzintézetek, például a Standard Chartered, jelentős tőkebeáramlást várnak a kriptopénzek területére. Ez a beáramlás várhatóan a Bitcoin piaci árfolyamát magasra repíti, és az előrejelzések szerint a kriptovaluta a 2024-es év végére eléri a 100 000 dollárt.

Ez az optimista kilátás azt a kollektív érzést tükrözi, hogy az újonnan indított ETF-ek több milliárd dollárnyi befektetést vonzanak majd, tovább szilárdítva a Bitcoin jövedelmező és rugalmas befektetési eszközként való státuszát a globális pénzügyi palettán.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára