Bálna-vezette Bitcoin Surge áttöri $44K Barrier, További nyereségek előttünk?

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin (BTC) szerdán lenyűgözően emelkedett, átlépte a 44 000 dolláros határt és újabb négyhetes csúcsot ért el, amit több tényező összefolyása, köztük a nagy tulajdonosok fokozott felhalmozása és az amerikai részvényindexek szárnyaló teljesítménye hajtott.

A piaci kapitalizáció dominanciájáról ismert kriptopénz zászlóshajója a korábbi 42 700 dolláros szintről 44 300 dolláron tetőzött, ezzel a legmagasabb árfolyamot érte el január 12. óta, röviddel azután, hogy az Egyesült Államokban bevezették a spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat (ETF).

Ez a 24 órán belüli több mint 2,5%-os emelkedés egyben a kriptotérségben újra fellendülő bullish hangulatot is jelezte. Eközben az Ether (ETH) és más kriptopénzek is csatlakoztak az emelkedő pályához, az Ether figyelemre méltó, 2,3%-os nyereséget könyvelhetett el, bár a Cardano (ADA) kissé lemaradt, és szerény, 0,4%-os csökkenést regisztrált.

A Bitfinex elemzőinek a hét elején tett meglátásai azt sugallták, hogy a bányászok részéről megnövekedett eladási nyomás hozzájárulhatott a BTC árfolyamának közelmúltbeli csökkenéséhez. Úgy tűnt azonban, hogy a hullámok drámai módon megfordultak, potenciálisan felülkerekedtek az eladókon, és a BTC elindult felfelé.

Nevezetesen, Ali Martinez neves kriptoelemző szerdán aláhúzta a bitcoin bálnák felhalmozásának jelentős növekedését, ami a nagybefektetők megújult bizalmát jelzi. Martinez a Glassnode adatait idézte, amelyekből kiderül, hogy az 1000 BTC-nél több BTC-t (ami nagyjából 44 millió dollárnak felel meg) birtokló bitcoin tárcák száma több hónapos csúcsra, 73-ra emelkedett, ami tovább erősíti a bikás lendületet.

Az amerikai részvénypiacokon uralkodó optimizmus további hátszelet jelentett az olyan kockázatos eszközöknek, mint a kriptovaluták, az S&P 500 pedig rekordmagasságba szökött, kínzóan közel az 5000-es mérföldkőhöz. Ezt a hangulatot visszhangozva a Dow Jones Industrial Average közelebb került az eddigi csúcsához, míg a technológiai piacokkal teli Nasdaq Composite folytatta emelkedő pályáját a saját történelmi csúcspontja felé.
Ezen túlmenően a New York Community Bancorp (NYCB) pénzügyi egészségével kapcsolatos aggodalmak is eloszlani látszottak, mivel a hitelező megnyugtató nyilatkozatot adott ki, amelyben a Moody's hitelminősítő intézet leminősítését követően a likviditással és a betétek stabilitásával kapcsolatos aggodalmakat kezelte.

Az Ethereum vezeti az Altcoin-ralit az ETF-optimalizmus közepette

Ezzel párhuzamosan az Ethereum (ETH) megmutatta ellenálló képességét azzal, hogy két hét óta először emelkedett a 2400 dolláros szint fölé, amit a spot ETF-eket övező megújult optimizmus támogatott. A nap folyamán korábban figyelemre méltó fejlemények merültek fel, amikor az Ark Invest és a 21Shares vagyonkezelők bemutatták közös kérelmük módosításait, amelyek szorosabban igazodnak a nemrég jóváhagyott spot bitcoin ETF-ekhez, és potenciálisan megelőzik a szabályozási akadályokat.

Ezen túlmenően a frissített bejelentés utalt arra, hogy az alap egyes tokenjeinek tétjeivel jutalmakat lehet felhalmozni, ami tovább fokozza a befektetők lelkesedését. Emellett az Ethereum ökoszisztémáján belüli tokenek, mint például a Polygon MATIC, az Optimism OPT és az Arbitrum ARB 2% és 4% közötti nyereségnek lehettek tanúi, míg a likvid tétgyűjtési protokoll Lido LDO lenyűgöző 5%-kal emelkedett, ami aláhúzza a kriptopénzpiacot átható szélesebb bullish hangulatot.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára