Top kripto

  Az NFT eladások 44%-kal csökkentek a második negyedévben, ahogy a memecoins elkapja a piac figyelmét

  A széleskörű piaci visszaesés ellenére a PolitiFi és az állati témájú memecoinok nagy növekedést értek el a második negyedévben. Ez a fellendülés még akkor is bekövetkezett, amikor a nem-fungible tokenek (NFT-k) értékesítése meredek visszaesést szenvedett.

  Henrik Andersson, az Apollo Crypto befektetési igazgatója szerint ez a beáramlás, valamint az általános kriptopiaci visszaesés hozzájárult ahhoz, hogy a második negyedévben 44%-kal csökkent az NFT-értékesítés. A CryptoSlam adataiból kiderül, hogy az NFT eladások az első negyedévi 4,14 milliárd dollárról a második negyedévben 2,32 milliárd dollárra zuhantak.

  Henrik Andersson kommentálja az NFT eladások csökkenését a második negyedévben.

  Piaci kihívások

  „A második negyedév kemény volt, a Bitcoin 15%-kal esett, és sok altcoin még rosszabbul teljesített” – mondta Andersson a Cointelegraphnak. Megjegyezte azt is, hogy a memecoinok valószínűleg elnyerték a piac figyelmének egy részét, amely egyébként az NFT-kre irányulhatott volna.

  Míg az NFT-k eladásai lelassultak, a memecoinok továbbra is virágoznak, csak az elmúlt 24 órában 3,4 milliárd dolláros kereskedési volumennel a CoinGecko szerint. Az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó PolitiFi memecoinok emelkedése, valamint az Ethereum és a Solana új hírességek tokenjei táplálták ezt a trendet. Az olyan neves memecoinok, mint a MAGA (TRUMP) és a Pepe árfolyamnövekedést tapasztaltak a második negyedévben.

  A Bitcoin-alapú Ordinals fejlesztései is elmozdíthatják a hangsúlyt a hagyományos NFT-kről az elkövetkező hónapokban, jegyezte meg Andersson. Az Ordinals és a Runes aktivitása azonban az utóbbi időben csökkent, a Runes tranzakciók 88%-kal estek vissza a júniusi csúcshoz képest.

  Az Ordinals feliratok és a Runes az elmúlt héten kevesebb mint napi 2 Bitcoin (BTC) bányászdíjjal járult hozzá.

  Remény az NFT feltámadására

  Az NFT-k 2023 utolsó negyedévében valóban láttak egy kisebb fellendülést, az eladások meghaladták a 3 milliárd dollárt. Ebbe beletartozik a 2023. decemberi 1,77 milliárd dolláros értékesítési hónap, ami a legmagasabb érték azóta, hogy az NFT nyár 2022 júniusában csökkenni kezdett.

  A CoinGecko adatai szerint az olyan jelentős NFT-gyűjtemények, mint a CryptoPunks és a Bored Ape Yacht Club még mindig jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek, 994,9 millió dollárral, illetve 345,9 millió dollárral.

  NFT eladások újraéledése 2023 végén.

  A legnagyobb Ordinals projektek, a NodeMonkes és a Bitcoin Puppets 121,1 millió és 94,2 millió dolláros piaci sapkával rendelkeznek.

  A közelmúltbeli kihívások ellenére van remény arra, hogy az NFT-k 2024 második felében újjáéledhetnek.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..