Az FTX határidő-hosszabbítása a hitelezők számára

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Az FTX, a csődbe ment kriptopénz-tőzsde meghosszabbította a hitelezők számára a határidőt, hogy benyújtsák követeléseiket. Ez a változás több időt ad a hitelezőknek arra, hogy az FTX összeomlását tárgyaló, folyamatban lévő pénzügyi eljárás során benyújtsák követeléseiket.

Új határidőt jelentettek be

Eredetileg az FTX egy konkrét dátumot határozott meg a hitelezők számára, hogy benyújtsák követeléseiket, de ez most július végére vagy augusztus elejére tolódott. Ez a hosszabbítás egybeesik az Egyesült Államokban a hitelezők által a 11. fejezet szerinti reorganizációs terv jóváhagyására vonatkozó szavazási határidővel.

Ez lényegében további heteket biztosít az érdekeltek számára, hogy előkészítsék és benyújtsák követeléseiket a bahamai felszámolási eljárás keretében, amely az amerikai eljárástól függetlenül működik.

A frissítést közölték az ügyfelekkel és a hitelezőkkel, elmagyarázva, hogy az új ütemterv további 10-12 hetet biztosít számukra követeléseik benyújtására.

Az FTX, más néven FTX International ügyfelei választhatnak, hogy a bahamai vagy az amerikai eljárásban vesznek-e részt, de nem vehetnek részt mindkettőben. A két eljárás közötti választásra vonatkozó részleteket júniusban fogják közölni, így az ügyfeleknek hat-nyolc hét áll majd rendelkezésükre a döntésre.

Vegyes reakciók és jövőbeli tervek

Az adósságbeadási határidő meghosszabbításáról szóló döntés vegyes reakciókat váltott ki a kriptoközösségből. Egyesek pozitív lépésnek tekintik a cég összeomlásában érintettek számára. Sok hitelező azonban elégedetlen a felosztási folyamat bizonytalansága és a kifizetések kézhezvételének esetleges késedelme miatt.

Sunil, egy jól ismert hitelező komoly aggályainak adott hangot az adósokat képviselő jogi csapat, a Sullivan and Cromwell (S&C) által javasolt tervekkel kapcsolatban. Az állítások szerint az S&C intézkedései potenciálisan 10 milliárd dollárt meghaladó kárt okozhattak az FTX hitelezőinek.

Ráadásul Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója jelenleg súlyos körülmények között börtönben van. A csődforgatókönyvektől szokatlan módon az FTX azt tervezi, hogy készpénztartalékát arra használja fel, hogy kamatot fizessen a mintegy 2 millió ügyfelének.

Az összes eszköz felszámolása után az FTX várhatóan mintegy 16,3 milliárd dollár készpénztartalékkal rendelkezik majd, amelyet feloszthat. A teljes kintlévőségek becslések szerint mintegy 11 milliárd dollárral tartoznak az ügyfeleknek és más nem állami hitelezőknek.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára