Top kripto

  Az ausztrál Bitcoin ETF-et az ASX hagyta jóvá

  Ausztrália legnagyobb tőzsdéje, az Australian Securities Exchange (ASX) június 20-án jóváhagyta az első Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) bevezetését. Ez a VanEck által kibocsátandó ETF a VanEck Bitcoin ETF (VBTC) nevet kapja.

  Ez a döntés a Bitcoin ETF-ek sikere után született az Egyesült Államokban, ahol január óta 11 ilyen alapot vezettek be a tőzsdére. Az Egyesült Államokat követően Hongkongban is elindultak a Bitcoin ETF-ek.

  Arian Neiron, a VanEck Asia Pacific vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója kommentálta ezt a fejleményt. Elmondta: „Az ASX-en kereskedett, tőzsdén jegyzett eszközön keresztül történő Bitcoin-hozzáférés iránti kereslet egyre nő. Számos ügyfelünk tájékoztatott minket arról, hogy ügyfeleik készen állnak a befektetésre”.

  Ausztráliában már eddig is elérhetőek voltak spot Bitcoin ETF-ek. Az első, amely Ausztráliában debütált, a Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC) volt, amely 2022 áprilisában indult. Nemrég jóváhagyták a Monochrome Bitcoin ETF-et (IBTC), és június 4-én megkezdődött a kereskedés Ausztrália második legnagyobb tőzsdéjén, a Cboe Australia tőzsdén.

  Egy Bitcoin ETF érkezése Ausztrália elsődleges tőzsdéjére figyelemre méltó mérföldkő. Az ország legnagyobb tőzsdéjeként az ASX nagyobb láthatóságot, hitelességet és hozzáférhetőséget biztosít a Bitcoin számára mind az intézményi, mind a lakossági befektetők számára.
  Ez a lépés várhatóan növeli a Bitcoin befektetési termékek legitimitását és elérhetőségét a piacon.

  Ezek a jóváhagyások a Bitcoin befektetési termékek iránti növekvő elfogadottságot és érdeklődést tükrözik az ausztrál piacon és világszerte. Várhatóan a legtöbb ország követni fogja ezt a tendenciát, és a közeljövőben hasonló pénzügyi termékeket vezet be. Ez a fejlemény a kriptopénz-befektetések szélesebb körű elfogadottsága felé való elmozdulást jelzi világszerte.

  Ismerje meg Yana-t, a több mint hétéves tapasztalattal rendelkező kriptopénz szakértőnket. Kiterjedt technológiai ismeretekkel rendelkezik, különösen a blokklánc és a decentralizált pénzügyek innovatív területein. Yana kiválóan ért a részletes útmutatók, úgynevezett fehér könyvek megírásához, valamint a tokenomikával kapcsolatos tanácsadáshoz, am ..