Argentína felszabadítja a kötelező kriptoregisztert

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Az argentin piacokat szabályozó hatóság, a Comisión Nacional de Valores (CNV) kezdeményezte egy kifejezetten a kriptopénz-szolgáltatók számára kialakított kötelező nyilvántartás bevezetését.

A CNV ezen innovatív kezdeményezése bevezeti a virtuális eszközszolgáltatók nyilvántartását (PSAV), amely arra kötelezi a kriptoszektoron belüli szervezeteket, beleértve a kereskedési platformokat is, hogy a szabályozó által előírt részletes információkat nyújtsanak be a hivatalos weboldalon, hogy engedélyt kapjanak az országon belüli működési tevékenységükre.

Roberto E. Silva, aki a CNV elnöke, közzétette, hogy az új nyilvántartás bemutatásának stratégiai időzítését szándékosan összehangolták a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) tervezett látogatásával. A FATF egy kiemelkedő nemzetközi szervezet, amely a pénzmosás elleni küzdelemre vonatkozó szabványokat fogalmaz meg, és stratégiákat dolgoz ki a terrorizmus finanszírozásának megakadályozására.

“Az idővel szemben dolgoztunk azon, hogy előmozdítsuk a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzésének nemzeti szabályozási rendszerét megreformáló 25.246. számú törvénynek való megfelelést, és ma bemutatjuk a PSAV-nyilvántartás létrehozását a FATF országba tett látogatásának vége előtt, figyelembe véve a FATF erre vonatkozó ajánlását.” – mondta.

Ez a lépés aláhúzza Argentína elkötelezettségét a globális pénzügyi szabályozási szabványok betartása és a virágzó kriptopiac integritásának fokozása mellett.

Az eszkalálódó infláció és a nemzeti valuta ezt követő leértékelődése miatt az argentin lakosság körében figyelemre méltóan megugrott a Bitcoin (BTC) mint pénzügyi menedékhely elfogadása. Ez a tendencia tükrözi az ország gazdasági stabilitásával kapcsolatos növekvő aggodalmat és az argentinok azon vágyát, hogy megóvják vagyonukat.

A Bloomberg jelentős beszámolója kiemeli a Bitcoin-vásárlások jelentős növekedését az argentin Lemon kriptopénzváltón keresztül, miközben az ország az egyik legmagasabb inflációs rátával küzd világszerte.

Ez a jelenség nem csak a Lemonra korlátozódik; más kiemelkedő argentin tőzsdék, például a Ripio és a Belo hasonló hajlamot tapasztaltak a kriptopénz-befektetések felé. Ez a digitális valuták felé irányuló kollektív mozgás az argentinok pénzügyi viselkedésében bekövetkezett szélesebb körű változást jelzi, amelyet a pénzügyi eszközök megőrzésének szükségessége vezérel a változékony gazdasági környezetben.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára