Áprilisi meglepetés: Hong Kong az első Bitcoin Spot ETF-ek bevezetésére készül

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

Hongkong a küszöbön áll, hogy még ebben a hónapban engedélyt adjon az ázsiai úttörő bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) számára, az első jóváhagyások bejelentése várhatóan a jövő héten érkezik. Ez a fejlemény a helyzetet jól ismerő személyek meglátásain alapul, amelyeket a Reuters globális híróriás és a prominens kínai média, a qq közvetített.

A hongkongi értékpapír- és határidős bizottság (SFC) stratégiai lépésként úgy döntött, hogy felgyorsítja az engedélyezési folyamatot. Ez a döntés Hongkongot a korai alkalmazóként és az Ázsián belül fellendülő Bitcoin ETF-piac vezetőjeként pozícionálja. Az előrelépés jelentősen megelőzi azt, amit az iparágban sokan vártak a naptári év későbbi szakaszában tervezett bevezetésekkel kapcsolatban.

Számos kínai pénzügyi óriás, köztük a Harvest Fund és a China Southern Fund hongkongi leányvállalatai nemrégiben nyújtották be kérelmüket bitcoin ETF-ek bevezetésére. Ezek a spot bitcoin ETF-ek annyiban különböznek a többitől, hogy közvetlenül a bitcoin tényleges ármozgásának kínálnak kitettséget, ahelyett, hogy származtatott ügyletekre támaszkodnának.

Az ügyhöz közel álló források jelezték, hogy az SFC április 15-ig tervezi bemutatni a jóváhagyott spot bitcoin ETF-ek első csoportját. A jóváhagyást követően ezek az alapok a hongkongi tőzsdére való bevezetésüket fogják kérni, amely folyamat várhatóan körülbelül 10 nap alatt fog lezajlani.

Ez a gyorsított jóváhagyási ütemterv bizonyítja Hongkong ambiciózus erőfeszítéseit, amelyek célja, hogy növelje vonzerejét, mint első számú globális pénzügyi központot. Ez is erősíti a város amúgy is Bitcoin-barát környezetét, amit a Hashkey kriptopénz tőzsde tavalyi kiskereskedelmi engedélyének megadása is példáz.

A hongkongi proaktív intézkedések mögött meghúzódó lendület részben annak az elsöprő sikernek tulajdonítható, amelyet az Egyesült Államokban a spot bitcoin ETF-ek tapasztaltak, amelyek ez év januári engedélyezésük óta több mint 12 milliárd dollárnyi beáramlást gyűjtöttek.
Azzal, hogy Hongkong az első ázsiai joghatóságként jóváhagyta a spot bitcoin ETF-eket, nemcsak precedenst teremt, hanem potenciálisan hasonló kezdeményezéseket katalizál a régió más piacain is.

Az elérhető Bitcoin befektetési termékek iránti növekvő érdeklődés a befektetők széles spektrumában – az intézményi befektetőkétől a lakossági befektetőkig – félreérthetetlen. Azzal, hogy szabályozási keretrendszerét stratégiailag úgy alakítja ki, hogy megfeleljen ennek a növekvő keresletnek, Hongkong szilárdan megalapozza magát Ázsia egyik kulcsfontosságú Bitcoin-kereskedelmi és befektetési központjaként, megerősítve ezzel státuszát és befolyását a globális pénzügyi környezetben.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára