Altseason Alert: Jelek egy kripto Surge jön

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára

A Bitcoin nemrég rekordmagasságot ért el 73 750 dolláron, de aztán 61 000 dollárra esett vissza. Ez beszélgetéseket indított el a kriptopénz-rajongók és szakértők körében egy „Altseason” lehetséges kezdetéről.

A Bitcoin általában éles emelkedéssel kezdi a piaci ciklusokat. A legérdekesebb aktivitás azonban általában akkor történik, amikor a Bitcoin árfolyama stabilizálódik. Ilyenkor gyakran más kriptovaluták, az úgynevezett altcoinok is elkezdenek emelkedni. Ezt a mintát több tényező is érzékelhetőbbé teszi. Ezek közé tartozik az altcoinok szélesebb körű használata és felértékelődése a decentralizált pénzügyek (DeFi), a jobb blokklánc technológia és az okos szerződések fokozott használata miatt.

Figyelendő alapvető piaci mutatók

A piaci szakértők több kulcsfontosságú jelet figyelnek, amelyek egy közelgő altcoin rallyra utalhatnak.

Az egyik fontos jel a 20 napos exponenciális mozgóátlag (EMA), amely a közelmúltbeli árváltozásokra összpontosít, és segít a rally-k előrejelzésében. Ha az EMA bullish trendet mutat, és a teljes kriptopénz piaci tőke is hasonló jeleket mutat, az azt jelentheti, hogy közeleg a rali.

Egy másik jel a sztochasztikus RSI, egy olyan eszköz, amely a relatív erősségmutató (RSI) teljesítményét méri az idő múlásával. Egy pozitív jel ezen a területen arra utal, hogy az altcoinok hamarosan jelentős áremelkedést láthatnak.

A Bitcoin piaci részesedése, más néven Bitcoin dominanciája 52,92%-on áll. Ennek a számnak a csökkenése azt mutathatja, hogy a befektetők érdeklődésüket az altcoinok felé fordítják, ami potenciálisan egy Altseason-t indíthat el.

Az altcoinok összértéke – a top 10-et nem számítva – a TradingView szerint az elmúlt 30 napban 17,55%-kal, 266,47 milliárd dollárra csökkent. Még mindig a 250 milliárd dolláros támaszszint felett van. A Rekt Capital kereskedő úgy véli, ez azt jelzi, hogy a piac felfelé ívelő trendre készülhet.

Szakértői meglátások a piaci hangulatról

Az Altseason valószínűségéről eltérőek a vélemények. Egyes elemzők szerint ez akár 4 billió dolláros piaci kapitalizációhoz is vezethet. Mások, mint Benjamin Cowen, arra figyelmeztetnek, hogy a piac még nem mutat erős jeleit egy Altseasonnak, ami arra utal, hogy a Bitcoin tovább tarthatja előnyét.

Altcoin szezon grafikon

A Blockchain Center Altcoin Season Indexe, amely szerint Altseason akkor következik be, ha a top 50 érme 75%-a 90 nap alatt legyőzi a Bitcoint, jelenleg csak 41%-ának sikerült. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan még nem vagyunk Altseasonban.

Kezdő

Kezdő kriptovaluta útmutató

Középhaladó

Középhaladó útmutató a blokkláncról és a kriptográfiáról

Szakértő

Kriptopénz hírek szakértők számára